Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Definitivní konec vizí Tonyho George

Definitivní konec vizí Tonyho George

Tým Vision Racing přerušuje činnost.

Až se za nějakou dobu zeptají vnoučata Tonyho George na to, které období bylo nejhorší v jeho životě, tak leden 2010 bude určitě velkým favoritem na tento nelichotivý titul. Nejdříve Tony George odešel ze správních rad rodinných podniků a ve čtvrtek musel ukončit činnost i svého týmu Vision Racing. Po ztrátě sponzorských peněz od společnosti Menards nedokázal George sehnat jiného sponzora.
Tým Vision Racing vznikl v roce 2005. Tony George, jeho manželka Laura a herec Patrick Dempsey odkoupili zbytek zkrachovalého týmu Kelley Racing, především, aby zajistili závodní sedačku Georgovu nevlastnímu synovi. Tím není nikdo jiný, než současný pilot stáje Ed Carpenter, kterého po roce propustil ze svého týmu Eddie Cheever.
Za stáj postupně v IndyCar závodili kromě Carpentera i Tomas Scheckter, Townsend Bell, A. J. Foyt IV, Davey Hamilton, Paul Tracy a Ryan Hunter-Reay. Nejlepším výsledkem stáje bylo těsné druhé místo loni v Kentucky. Kromě IndyCar startovala stáj i v Grand-Am a v IndyLights.
„Nedovedu to popsat,“ řekl Tony George po schůzce se zaměstnanci, „Budeme pokračovat ve snaze dát dohromady nějaký proram, abychom mohli reaktivovat tým. Byla to ta nejlepší skupina lidí, se kterými jsem kdy pracoval.“
Reaktivace týmu je nejspíš jedinou šancí Eda Carpentera, jak se do IndyCar vrátit. Už před ukončením činnosti Vision Racing to vypadalo, že Carpenter letos nastoupí pouze na oválech.  Jelikož je teď v kurzu v IndyCar spíše univerzálnost nebo naopak piloti, kteří zajedou dobře na okruzích (provoz vozu je na okruzích levnější, než na oválech), nebude oválového specialistu Carpentera žádný z šéfů stájí vítat s otevřenou náručí. Zvlášť, když za ním nestojí žádný silný sponzor s pořádným balíkem dolarů.
„Přerušujeme činnost, ale ještě pořádně nevím, co to znamená.“ Poznamenal Carpenter.