Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Indy Racing League má nového výkonného ředitele

Indy Racing League má nového výkonného ředitele

Post CEO obsadí Randy Bernard

Indy Racing League (IRL) konečně po půl roce našla náhradu za Tonyho George a obsadila pozici výkonného ředitele (CEO). Doposud IRL řídil CEO oválu v Indianapolis Jeff Belskus, který na zmíněném postu též nahradil v létě George.
Novým CEO se stane zakladatel a výkonný ředitel Professional Bull Riders Inc. Randy Bernard. Bernard, kterému v neděli bude 43, vybudoval od nuly business v profesionálním rodeu. Jeho společnost udělala z rodea mezinárodní sport a odměny v roce 2009 dosáhly devíti milionů dolarů. Pokud jde ale o IndyCar, nenavštívil v životě Randy Bernard žádný závod.
Bernarda a jeho Professional Bull Riders spojovala s Indy Racing League jednak televize Versus, díky níž získalo rodeo na býcích svou současnou popularitu. Krom toho PBR využívala některé služby IMS Promotions (jedna ze společností vlastněná rodinou Hulman-Georgů).
„Je tu spousta podobností mezi těmito dvěma skupinami,“ říká Bernard, jehož jmenování bude oficiálně potvrzeno v následujícím týdnu, „IRL už běží. Vše, co potřebuje je nějaký směr a nějaké sny.“