Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Barrichello radí Rosbergovi: "Vypadni odtamtud!"

Barrichello radí Rosbergovi: "Vypadni odtamtud!"

Podle něj bude mít Nico v Mercedesu velmi těžký úkol.

Rubens Barrichello varoval Nica Rosberga, že pokud chce ve formuli 1 zcela naplnit svůj potenciál, bude možná muset "vypadnout" z týmu Mercedes GP.

Barrichello má ohledně svého učinkování po boku Michaela Schumachera v týmu Ferrari smíšené pocity - nejvíce problémová pro něj byla role týmové dvojky, kterou zde zažíval po většinu svého angažmá.

Na otázku, co by Rubens poradil Schumacherovu novému kolegovi u Mercedesu, odpověděl Brazilec velmi troufale: "Jo... Vypadni odtamtud! To je jediná věc, kterou mu mohu říci. Musí jezdit rychle a nehavarovat - tohle mu Ross řekne před každým závodem."

Barrichello připouští, že je jeho komentář poněkud extrémní, myslí si však, že rychlost, kterou Schumacher ukázal při svém návratu za volant na trati ve Valencii, by měla Rosbergovi sloužit jako varování.

"Nico je velký talent a já mu přeji jen to nejlepší. Zítra možná uvidíte v novinách titulky 'Rubens říká Nicovi: Vypadni odtamtud', ale to mě netrápí," řekl.

"S tím, co vím, a při pohledu na Michaelovu dnešní rychlost to podle mě bude těžký úkol. Přeji mu jen to nejlepší, protože si myslím, že je to talentovaný chlapec, který může být světovým šampionem. Pokud bude mít šanci získat titul ve stejném týmu jako Michael, pak už ten titul může získat kdekoli. Řekněme to takto."

Navzdory svým komentářům na dobu učinkování po boku Schumachera ve stejném týmu, Barrichello uvítal návrat veteránů, jako jsou právě Schumacher nebo Pedro de la Rosa, zpět na startovní rošt.

"Je dobré je vidět zpět," řekl. "Myslím, že po minulém roce, kdy jsem měl možnost řídit konkurenceschopné auto a skoro vyhrál šampionát, to některým lidem v paddocku přivodí nové pocity.

Totiž, před pěti lety se vše točilo kolem Kimiho Räikkönena a nových jezdců - formule 1 stále touží po nových jezdcích. S Kubicou to bylo stejné. Nyní s nedostatkem testování, žádným testování, začínají být starší piloti atraktivnější."