Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Kubicu netrápí dnešní nejpomalejší čas

Kubicu netrápí dnešní nejpomalejší čas

"Testy nejsou o tom být v čele tabulky."

Robert Kubica se po dnešním prvním dni předsezonních testů ve Valencii nechal slyšet, že není znepokojen z toho, že svým nejrychlejším časem zaostal za svými soupeři.

Polák dnes za volantem vozu Renault R30 zajel čas 1:15.000 a byl tak o dvě a půl sekundy pomalejší než Felipe Massa z Ferrari, i tak je ale podle svých slov spokojen s potenciálem vozu.

"Časy mě nezajímají, priorita pro dnešní den byla jiná," řekl Kubica. "Testování není o tom být v čele výsledkové listiny.

Loni byla maximální hmotnost paliva ve voze okolo 60 až 70 kilogramy, takže když byl někdo lehčí, znamenalo to rozdíl zhruba 30 kil. Letos mohou některé vozy vézt jen 30 kilo a jiné 150, což rozdíl významně zvětšuje.

Být tam, kde bychom měli být, bue důležité až to bude hrát roli, v Bahrajnu."

Kubica řekl, že je s chováním vozu spokojený, i když se chová trochu jinak, než na co byl zvyklý u BMW. Musí tedy ještě pracovat na přizpůsobení svého jezdeckého stylu.

"Dnes nešlo o testování výkonnosti, ale vůz se ovládá docela dobře, celkem snadno. Co se pocitu týče, ten je na začátku velmi důležitý, ve svém jezdeckém stylu ale musím změnit pár věcí z toho, na co jsem byl zvyklý.

Sebevědomí tu je, našel jsem na tomto voze několik velice pozitivních věcí, což mi výrazně zlehčuje život. Některé věci musíme doladit, ale myslím, že jsme na správné cestě."