Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg se ohradil proti Barrichellovým poznámkám

Rosberg se ohradil proti Barrichellovým poznámkám

"Nepřekvapuje mě, že to říká, po 6 letech porážek od Schumachera."

Nico Rosberg tvrdí, že je dostatečně silný, aby se dokázal vypořádat rolí týmového kolegy Michaela Schumachera u týmu Mercedes, navzdory doporučením Rubense Barrichella, aby z týmu "vypadnul".

Brazilský pilot byl Schumacherovým partnerem u Ferrari v letech 2000-2005 a mladému Rosbergovi vzkázal: "S tím, co vím, a při pohledu na Michaelovu dnešní rychlost to bude těžký úkol."

Rosberg však tyto obavy smetl ze stolu. Na otázku, zda ho znepokojuje nepříjemná situace, do které se dostal bývalý Schumacherův kolega, odpověděl: "Jsem také dost silný a k lidem mám respekt.

Příliš mě to netrápí, a vůbec, prostě udělám, co budu moct a uvidíme, co z toho bude. Když budu vpředu, skvěle. Když budu vzadu, musím pracovat tvrději.

Jsem si z loňského roku jistý, že se mi povede dobře. Nemám žádný problém. Bude to výzva, samozřejmě, protože budu bojovat proti jednomu z nejlepších všech dob."

Rosberg dodal, že ho komentář Barrichella vůbec nepřekvapil, jelikož byl Brazilec u Ferrari porážen Schumacherem po velmi dlouhou dobu.

"Z jeho pohledu to bylo šest let, kdy byl porážen Schumacherem, takže mě nepřekvapuje, že to říká."

Šéf Mercedesu Norbert Haug mezitím řekl německému Bildu: "Michael vyhrál 72 závodů a Rubens 9, asi jim vytvořili nerovné role v týmu. Možná je Rubens trochu zahořklý."