Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Helio Castroneves chce být americkým občanem

Helio Castroneves chce být americkým občanem

Přibude ve startovním poli další americký jezdec?

Trojnásobný vítěz pětistovky v Indianapolis Helio Castroneves touží po tom, stát se americkým občanem. Castroneves teď prodává svůj dům ve floridském Coral Gables, který mu až příliš připomíná loňský rok, kdy se stala jeho rezidence centrem zájmu médií, kvůli Castronevesově podezření z daňových úniků. Castroneves navíc začínal podnikat kroky k zisku amerického občanství, aby se již v zemi, kterou miluje, nikdy necítil jako cizinec.

„Chci nový začátek,“ komentoval Castroneves, „potřeboval jsem začít znovu, změnit můj život. Když jsem se vrátil domů, bylo to všechno zpátky. Mám pořád vzpomínky na to místo. Ty helikoptéry, kamery. Bylo to strašné.“
Dům, kam se Castroneves nastěhoval v roce 2004, bude prodán příští týden za 2,3 milionů dolarů. Castroneves nyní žije v Atlantě se svou přítelkyní Adrianou Henao a dcerou Mikaellou. Zároveň pro ně hledá nový dům ve floridském Fort Lauderdale. Jeho sestra Kati, která byla též obviněna z daňových úniků, stále žije v Coral Gables.
Castroneves závodí v USA od roku 1996. Většinu času měl pouze pracovní vízum, které musí být často obnovováno. Nedávno se stal trvalým obyvatelem, dostal takzvanou Zelenou kartu. Nicméně Castroneves chce jít ještě dál:
„Chci být (americký) občan. Ještě o tom moc nevím (Jak se jím stát), ale mám na to pět let.“
Jednou z možností by bylo oženit se s americkou občankou, což jeho přítelkyně Adriana Henao je.
„To by byl nejlepší způsob,“ dodal čtyřiatřicetiletý (zatím) Brazilec.