Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mateschitz: S Räikkönenem v tuto chvíli nepočítáme

Mateschitz: S Räikkönenem v tuto chvíli nepočítáme

Majitel Red Bullu popřel, že by na Fina čekala připravená sedačka.

Majitel Red Bullu Dietrich Mateschitz popřel, že by měl jeho tým momentálně v plánu obsadit do jednoho ze svých kokpitů v roce 2011 Fina Kimiho Räikkönena.

Šampion formule 1 z roku 2007 na konci loňské sezóny opustil kolotoč formule 1 a momentálně závodí v Mistrovství světa rally (WRC) za juniorský tým Citröenu podporovaný Red Bullem.

Räikkönen již dříve připustil, že by mohl být tento krok trvalý a že se doposud nerozhodl ohledně svých plánu pro rok 2011.

Mateschitz však ujasnil, že navzdory propojení finského jezdce s Red Bullem, neexistuje v současnosti jakýkoli plán, který by Räikkönenovi zajistil sedačku v rakouském týmu.

"Není to nic jiného než spekulace," řekl Mateschitz. "Nevíme, co bude mít Kimi příští rok v úmyslu. Máme s ním velmi dobré vztahy a to vytváří prostor pro podobné spekulace.

Nebylo by seriózní nyní říci, že za nás bude Kimi v roce 2011 závodit. Pokud bude Webber letos předvádět vrcholné výkony, neodměníme ho tím, že jeho kokpit předáme Räikkönenovi."

Australanovi Marku Webberovi končí smlouva v týmu na konci letošního roku, zatímco jeho kolega Sebastian Vettel má platný kontrakt až do roku 2012.