Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nahradí Räikkönen na konci roku Webbera?

Nahradí Räikkönen na konci roku Webbera?

Německý tisk tvrdí, že Red Bull už Finovi chystá smlouvu.

V médiích stále kolují spekulace o tom, že Kimi Räikkönen na konci letošní sezóny nahradí Marka Webbera u týmu Red Bull. Zmínil se o tom německý Bild am Sonntag.

Räikkönen ještě loni závodil za Ferrari, ale musel udělat místo příchozímu Fernandu Alonsovi a protože nesehnal sedačku v konkurenceschopném týmu, rozhodl se odejít do Mistrovství světa rally, zatím na rok.

Ve WRC je členem juniorského týmu Citroënu a jeho titulárním sponzorem je právě Red Bull, kvůli čemuž je s náhradou Webbera spojován.

Šéf týmu Red Bull ve formuli 1 Christian Horner nedávno přiznal, že angažování Räikkönena je zajímavý nápad, spekulace během Velké ceny Austrálie přiživil také Lewis Hamilton, podle něhož Webber na konci tohoto roku z formule 1 odejde.

Horner ale v sobotu řekl: "S našimi jezdci jsme velice spokojeni. Mark jezdí velmi dobře a není starý, jak Michael (Schumacher) ukázal.

Průměrný věk (pilotů formule 1) klesl, ale dokud bude Mark motivovaný, konkurenceschopný a rychlý, neřekl bych, že bude už teď pomýšlet na odchod."

Sebastian Vettel, Webberův kolega, v rozhovoru pro Bild am Sonntag řekl: "Kimi a já jsme dobří přátelé, ale nakonec je mi jedno, kdo sedí v tom druhém autě, protože ho stejně musím porazit.

Nevím, co tým plánuje. A konec konců, je to samozřejmě Kimiho rozhodnutí. Musí zhodnotit, jak se cítí."