Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen: V F1 není místo pro odplatu

Räikkönen: V F1 není místo pro odplatu

Jedna z jeho pošetilostí může skončit hodně špatně.

Max Verstappen byl po Velké ceně Belgie konfrontován s vyjádřeními několika bývalých jezdců a odborníků na F1, podle nichž jsou některé jeho manévry nejen nesportovní, ale i nebezpečné. Nejvíce kritizované bylo jeho zablokování Kimiho Räikkönena ve vysoké rychlosti na rovince Kemmel necelé kolo poté, co ho vystrčil mimo trať. Verstappen odpověděl, že by s jezdci Ferrari možná nebojoval tak tvrdě, kdyby mu v první zatáčce nezničili celý závod. Z kolize totiž vyvázl s poškozenou podlahou a nakonec závod dokončil mimo bodovaných pozic. Räikkönena takové vysvětlení nepotěšilo, touha po odplatě může v motorsportu skončit hodně špatně.

"Osobně proti Maxovi nic nemám. Odvádí dobrou práci a je rychlý," řekl jezdec Ferrari v Monze. "Ale některé věci podle mě nejsou v pořádku. Když musíte zpomalit nebo skočit na brzdu v plné rychlosti, ale tohle jsou věci, o kterých se mluví pořád dokola.

Každý může vyjádřit svůj názor, a jak jsem již řekl, osobně proti němu nic nemám, ale některé věci by se dělat neměly. Nechci se v tom šťourat, ale když někdo řekne, že v závodě něco udělal, protože se něco stalo v první zatáčce, tak to pak mluví o odplatě. A nemyslím si, že tohle je sport, kde by bylo místo na záměrnou odplatu. Mohlo by to skončit hodně špatně. Ano, lidé dělají chyby, všichni dělají chyby, my všichni děláme chyby, je třeba se s tím smířit. Ale není tu místo pro pošetilost ani odplatu.