Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jan Charouz dnes hostem pořadu Inbox

Jan Charouz dnes hostem pořadu Inbox

Úspěšný závodník v živém vysílání TV ÓČKO od 17 hodin.

Jan Charouz, testovací a rezervní jezdec týmu Renault F1, bude v úterý 2. března 2010 hostem pořadu Inbox. O své kariéře a plánech do blízké i vzdálenější budoucnosti si bude úspěšný závodník povídat s moderátorkou Lenny Trčkovou v živém vysílání TV ÓČKO od 17 hodin.

Jan Charouz v posledních třech sezonách zářil ve vytrvalostních závodech sportovních vozů. S prototypem královské kategorie LMP1 třikrát absolvoval slavný závod 24 hodin Le Mans a ačkoliv patřil k nejmladším účastníkům v celém startovním poli, pravidelně patřil k nejrychlejším pilotům benzinových prototypů třídy LMP1, navíc pokaždé vybojoval s týmovými kolegy umístění v elitní desítce konečného hodnocení legendární čtyřiadvacetihodinovky. V loňském roce dokončil závod společně s kolegy z továrního týmu Aston Martin Racing na čtvrtém místě absolutně a zároveň na první pozici v neoficiálním hodnocení prototypů poháněných benzinovými motory.

V celkovém hodnocení seriálu Le Mans Series 2009 vybojoval Jan Charouz společně s týmovými kolegy Tomášem Engem a Stefanem Mückem první místo absolutně. Janovy výkony v sezoně 2009 ocenila Mezinárodní automobilová federace FIA udělením titulu „Talent roku“. Kromě toho Jan Charouz získal další prestižní ocenění, mj. Cenu Jiřího Sedláře, která je v rámci ankety Zlatý volant udělována nejlepšímu českému jezdci sezony do 23 let, či Cenu pro nejlepšího závodního jezdce Prahy za rok 2009.

Sezona 2010 znamená pro Jana Charouze velký návrat k formulovým závodům. Dvaadvacetiletý Pražan letos absolvuje dva významné šampionáty: Světovou sérii Renault a AutoGP. Na konci ledna byl Jan navíc zařazen do programu týmu formule 1 Renault zaměřeného na podporu a výchovu mladých talentovaných závodníků a zároveň získal statut oficiálního testovacího a rezervního jezdce týmu Renault F1.

Co? Jan Charouz hostem Lenny Trčkové v pořadu Inbox
Kde? Na TV ÓČKO
Kdy? V úterý 2. března 2010 od 17 hodin

Jan Charouz, oficiální rezervní jezdec týmu Renault F1
Jan Charouz, oficiální rezervní jezdec týmu Renault F1
Jan Charouz, oficiální rezervní jezdec týmu Renault F1