Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton mění manažera, opouští svého otce

Hamilton mění manažera, opouští svého otce

Ten se bude soustředit na svůj vlastní byznys.

Na kariéru Lewise Hamiltona nadále nebude dohlížet jeho otec Anthony, který mu byl po boku již od prvních motokárových závodů. Oba se rozhodli, že nastal čas pro změnu.

V rozhovoru pro Autosport Lewis Hamilton prozradil, že jeho otec ustupuje od pracovního vztahu se svým synem a bude se soustředit na své vlastní obchodní záležitosti.

"Je mi nyní 25 a myslím, že podobná změna musela jednou přijít," řekl Hamilton Autosportu.

"Posledních několik let jsme se poohlíželi po někom, kdo by nám mohl pomoci, ať už jde o vedení, sponzory a další věci.

Zkoušeli jsme to, ale zkrátka jsem nebyl nikdy s nikým jiným spokojen. Byl jsem tehdy nesmírně šťastný, že mám za manažera svého otce, který mi vše zařizuje, jelikož mu věřím.

Jiní manažeři jsou vaši zaměstnanci, ale můj otec je můj otec. Vím, že dělá věci pouze ze správných důvodů, věřím mu celým srdcem.

Po celou dobu, kdy jsme se bavili o přivedení nového člověka, jsme neměli úplně odvahu to udělat. Myslím, že  nyní nastal čas tento krok učinit - a myslím, že je to pozitivní krok.

Jsem ve formuli 1 už nějakou dobu a nedokázal bych to bez svého otce, udělal fantastickou práci. Ale svou úlohu již splnil."

Dále mistr světa z roku 2008 uvedl, že se těší, až bude mít se svým otcem pouze rodinný vztah. Než si Hamilton junior najde nového manažera, dostane veškerou potřebnou podporu od svého týmu McLaren.

"Když jsme na závodní trati, je vždy mým manažerem, děláme spolu vždy obchodní záležitosti a nikdy ne věci, které dělají otec se synem," řekl Hamilton. "Velmi, velmi se těším, že budu mít svého otce pouze jako svého otce.

Takto to chci, v určitém časovém horizontu budu mít nového manažera. Otec mi bude pomáhat s přechodem i výběrem, ale již pouze jako můj otec.

Skvělé ale je, že u McLarenu zůstanu nejméně ještě další tři roky - i to je zásluha mého otce - a jsme tu rodina, hoši se o mě starají, jak jen to jde, takže není třeba spěchat s hledáním nového manažera."