Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Red Bull je připraven na boj o titul, soupeře nepodceňuje

Red Bull je připraven na boj o titul, soupeře nepodceňuje

"Musíme se soustředit na každý závod a dostat z něj maximum."

Šéf Red Bullu Christian Horner se nechal slyšet, že jeho tým nikoho ze svých soupeřů nepodceňuje, ačkoli si je jist, že je Red Bull připraven na boj o titul.

Rakouský tým zakončil loňskou sezónu jako nejsilnější tým a také do Bahrajnu míří jako jeden z hlavních kandidátů na vítězství.

Horner přiznal, že se s týmem soustředili výhradně na svůj výkon a nesledovali příliš aktivity soupeřů. Podle jeho názoru nebude letos žádný tým dominovat, připouští však, že není radno žádného z nich podceňovat.

"Abych byl upřímný, snažili jsme se pokud možno naprosto ignorovat, co se děje s ostatními," řekl Horner Autosportu. "S rozdílným množstvím paliva je příliš obtížné předpovídat, jak se ostatním vede.

V rukou máme pouze svůj vlastní osud, od Abu Zabí jsme učinili velké kroky, některé z nich uvidíte až v Bahrajnu.

Co na mě však udělalo největší dojem, bylo nasazení lidí v továrně. Je to neskutečné - pro mnoho z našich lidí je sedm dní v týdnu standardem. Loni jsme viděli, že se sezóna vyvíjí po vlnách, nemyslím si, že uvidíme jeden dominantní tým po celý rok.

Loni jsme skončili se skvělým vozem a na něm jsme stavěli. Ferrari a Alonso vypadají silně a já už se naučil jednu věc - nepodceňovat konkurenci."

Horner je přesvědčen, že ačkoli je Red Bull vcelku mladým týmem, má všechny ingredience, aby se mohl stát šampionem. Zároveň dodává, že tým rozhodně titulem posedlý nebude, hlavní je odvést tu nejlepší práci v každém závodě.

"Musíme se soustředit na každý jednotlivý závod, pokusit se z něj dostat maximum a titul už přijde sám," řekl. "Myslím, že se snadno můžete až příliš zaměřit na titul. My pouze chceme z každého víkendu získat maximum.

Máme na to materiál? Jistě. Mark je ve skvělé formě, máme velké štěstí, že máme dobře vyvážené mládí a zkušenost. Oba spolu vycházejí dobře a navzájem se tlačí k lepším výkonům."

Šéf Red Bullu má rovněž za to, že po zavedení zákazu tankování bude pro úspěch kritická dobrá práce s pneumatikami.

"Klíčová věc je porozumění pneumatikám. To je pro nás důležité. Vyrovnaná síla motoru je důležitá, nejde pořádně závodit se svázanými tkaničkami. Toto si FIA jasně uvědomuje.

Klíčem bude spolehlivost, zásadní bude konzistence. Všechny tyto aspekty budou mít na mistrovském boji svůj podíl," zakončil.