Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sauber představil nové logo a nový název týmu

Sauber představil nové logo a nový název týmu

Z oficiálního názvu pravděpodobně zmizí pozůstatek po BMW.

Švýcarský tým Sauber odhalil své nové logo a název týmu - dosavadní oficiální název stáje BMW Sauber, jenž je pozůstatkem po německé automobilce, která formuli 1 opustila na konci minulé sezóny, nahradí název Sauber Motorsport.

Nové logo není nepodobné bývalému logu stáje používanému v minulosti, velké písmeno S se však vyjímá na červeném pozadí a dává tak podle všeho vzpomenout na italského dodavatele motoru, stáj Ferrari.

Po odchodu automobilky BMW z kolotoče formule 1 si tým převzatý svým zakladatelem Peterem Sauberem ponechal stejný název proto, aby získal veškeré finanční odměny náležející týmu za dosažené šesté místo v loňském šampionátu.

Očekávalo se, že změna názvu přijde již se zveřejněním konečné verze startovní listiny, Mezinárodní automobilová federace však v minulém týdnu potvrdila, že tým bude nadále znám jako "BMW Sauber Ferrari".

Peter Sauber se letos vrátí do křesla týmového šéfa a povede svoji stáj opět coby "soukromník".

"Udělal jsem to z jediného důvodu," řekl Sauber německému Auto Motor und Sport. "Totiž, kdybych to neudělal, společnost by nyní byla mrtvá a personál propuštěn."

Pro nadcházející sezónu má za cíl udržet tým na šesté pozici v Poháru konstruktérů.

"Velmi jsme omezili svůj rozpočet, takže by pro nás bylo dobré udržet si tuto úroveň," dodal Sauber.

Ačkoli monopost C29 během únorových testů vykazoval slušnou rychlost, španělský jezdec Pedro de la Rosa si nemyslí, že by Sauber mohl po odchodu automobilky napodobit loňský Brawn.

"Pravidla jsou tentokrát velmi jasná a stoprocentně využitá všemi týmy, takže tu žádný 'Brawn 2' nebude," řekl bývalý testovací pilot McLarenu španělskému Diario Sport.