Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault věří, že bude blízko nejsilnějším týmům

Renault věří, že bude blízko nejsilnějším týmům

Kubica: "Těžko předjímat, ale míříme správným směrem."

Šéf týmu Renault Eric Boullier věří, že jeho tým bude schopen na začátku sezóny stíhat nejsilnější týmy, ačkoli jedním dechem dodává, že je velmi těžké předjímat formu jednotlivých týmů.

"Je velmi těžké proniknout a pochopit detaily zimních testů a zjistit, jak si stojíme ve srovnání s ostatními týmy, protože nevíme, jaký zvolily přístup," řekl Boullier.

"My jsme se rozhodli při každých testech jezdit s velkým množstvím paliva, jelikož jsme věřili, že jde o nejlepší způsob, jak porozumět vozu a jak ho zlepšovat.

Pokud jde o celkový výkon, věřím, že jsme blízko nejlepší čtveřici týmů," dodal Francouz, který v pozici šéfa týmu vystřídal Flavia Briatoreho.

Robert Kubica souhlasil, že je velmi těžké říci, jak se Renaultu povede, věří však, že francouzská stáj jde přinejmenším správným směrem.

"Je obtížné posuzovat výkonnost, ale míříme správným směrem," řekl. "Také jsme ještě nevyjeli se všemi posledními novinkami a v Bahrajnu nás čeká další balík aero-úprav. Ten věříme, že naplní očekávání z tunelu a zlepší výkon vozu.

Celkově vzato se zdá, že čtyři nejlepší týmy jsou poměrně blízko, některé však rozhodně během testů skrývaly svůj plný potenciál a i ony budou mít v Bahrajnu další novinky. Doposud se mi velmi silně jeví Ferrari a Mercedes."

Jeho týmový kolega Vitalij Petrov, který si v neděli odbude svůj závodní debut za volantem formule 1, přiznal, že se nemůže startu sezóny dočkat.

"Lidé se mě ptají, jestli nejsem nervózní, já však na závodní dráze nejsem nováček a vím, co dělat," řekl ruský závodník. "Samozřejmě, že je mnoho věcí ve formuli 1 odlišných a já se s vozem stále sžívám a učím se, jak pracovat s týmem. Cítím se však dobře a nemohu se dočkat závodu v Bahrajnu."