Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Coulthard se rovněž vyslovil proti novým týmům

Coulthard se rovněž vyslovil proti novým týmům

"Formule 1 není žádná dívčí škola."

David Coulthard se připojil k některým kritickým hlasům a vyjádřil své obavy nad příchodem nových týmů na startovní rošt nadcházející sezóny formule 1. Jejich přístup označil za nezodpovědný.

"Mám pochopení pro názor Ferrari," řekl Daily Telegraphu. "Formule 1 není žádná dívčí škola. Buď přijdete připraveni, nebo se připravte na krach. Tohle je vrchol světového motorsportu.

Jejich remcání, že vstoupily pod rozpočtovým stropem a že se změnily podmínky, na věci nic nemění. Asociace týmů formule 1 nikdy rozpočtový strop nepřijala."

Rovněž se vyjádřil, že zmatek okolo zkrachovalého US F1 i situace okolo týmu Stefan GP udělaly formuli 1 nehezkou reklamou.

"Copak se svět zbláznil? F1 je nebezpečný sport, jen tak si přijet na páteční trénink je čirá nezodpovědnost. I kdyby nové týmy zvládly Bahrajn bez problémů, v což doufám, rychlostně budou na míle daleko."

Pilotům týmu HRT, nováčkům Brunu Sennovi a Karunu Chandhokovi, poradil: "Jeďte tak rychle, jak jen to bude možné. Jedna z nejnebezpečnějších věcí ve formuli 1 je pomalá jízda v závodní stopě."