Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

David Coulthard prodloužil smlouvu s Mercedesem

David Coulthard prodloužil smlouvu s Mercedesem

Skota čeká třetí sezóna v DTM.

David Coulthard bude i letos závodit v německém mistrovství cestovních vozů DTM, když s Mercedesem prodloužil smlouvu.

Vítěz 13 velkých cen Formule 1 zůstává v týmu Mücke Motorsport, poprvé v kariéře DTM ale bude řídit aktuální specifikaci vozu, jelikož od letošní sezóny vstupují v platnost nová technická pravidla, která mají za cíl zvýšit bezpečnost a snížit náklady. Závodit se díky tomu bude se zcela novou generací vozů, když všechny automobilky přechází opět ke karosářské variantě kupé.

Coulthard, který skončil v loňské sezóně na 16. místě, má za sebou v DTM 21 závodů a věří, že zkušenosti, které již nasbíral, mu pomohou v postupu pořadím vpřed.

"V roce 2012 vstupuje DTM do nové éry. Nové vozy, nové technické regule a třetí automobilka (BMW) slibují zajímavější šampionát než kdykoliv v minulosti. Proto se na svou třetí sezónu za Mercedes-Benz v tomto velmi vyrovnaném šampionátu těším," řekl Coulthard.

"Moje první dojmy z našeho DTM Mercedes AMG C-Coupe jsou velmi pozitivní, obzvlášť z řazení páčkami pod volantem, které velmi dobře znám ze svého působení ve Formuli 1.

V předchozích dvou letech jsem se musel hodně naučit o inženýrství, jezdeckém stylu a celkově o závodění v DTM. Nyní znám velmi dobře svůj tým a po 15 letech jako člen rodiny Mercedes-Benz se cítím jako doma. V roce 2012 chci pokračovat ve zlepšování a dosáhnout nějakých slušných výsledků."


Jméno Coulthardova týmového kolegy zatím nebylo oznámeno. V loňském roce mu dělal parťáka Němec Maro Engel.