Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Coulthard: Button potřebuje "velký rok"

Coulthard: Button potřebuje "velký rok"

Jinak se prý s McLarenem bude muset rozloučit.

David Coulthard se pro britské noviny Metro vyjádřil, že pokud Jenson Button letos nepodá vrcholný výkon, určitě o své místo v McLarenu přijde. Navíc bude mít vedle sebe mladého Dána Kevina Magnussena, který se podle DC-ho může zařadit k nejtalentovanějším jezdcům Formule 1.

"Velká Británie má v Lewisi Hamiltonovi a Jensonovi Buttonovi dva velmi dobré reprezentanty. Jsou to dvě odlišné osobnosti a zdá se, že Lewise ještě čeká světlá budoucnost. Button je zkušenější, ale potřebuje "velký rok", aby si v McLarenu udržel převahu nad Kevinem Magnussenem. S jeho najetím možná McLaren trefil přímo do černého."

Méně už překvapil Coulthardův tip na nejlepší motory nové sezóny, kde favorizuje pohonné jednotky Mercedesu: "Kdybych měl na někoho vsadit peníze, vsadil bych na některý z vozů poháněný Mercedesem. Ale Ferrari také odvedlo dobrou práci a nyní se v F1 může poměr sil změnit i během měsíce nebo dvou."

Red Bull Racing naproti tomu zažívá katastrofální zimní přípravu, ale Coulthard věří, že každý kdo je už odepisuje, dělá velkou chybu: "Když před 10 lety začínali, málokdo by připustil, že by mohli někdy vyhrát závod, natož mistrovský titul nebo hned čtyři. Ale v jejich týmu vládne harmonie a díky tomu tam lidé mají neskutečnou pracovní morálku. Mají silný tým inženýrů i technických odborníků a ti všichni jsou nyní odhodláni obětovat dlouhé, dlouhé hodiny, jen aby dali auto do pořádku."