Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Force India může být v první desítce, myslí si Sutil

Force India může být v první desítce, myslí si Sutil

Cílem týmu je projít do závěrečné části kvalifikace.

Adrian Sutil je poté, co zajel v prvním měřeném tréninku nejrychlejší čas, přesvědčen, že Force India má dostatečný potenciál na to být mezi nejlepšími deseti.

Sutilův týmový kolega Vitantonio Liuzzi byl v prvním tréninku sedmý. V tom druhém se jezdci více zaměřovali na dlouhé úseky a tak zajeli až dvanáctý, respektive čtrnáctý čas.

Oba jezdci byli během testů velmi spokojeni s výkonem svých vozu. Sutil si myslí, že svou formu z tréninku dokáže přenést i do kvalifikace a závodu.

"Pro tento víkend je našim cílem dostat dvě auta do třetí části kvalifikace a já si myslím, že v tuto chvíli máme ve voze velmi dobrý základ a ve srovnání s loňským rokem dobrý přítlak," řekl Sutil. "Tento rok můžeme být s tímto vozem mezi deseti nejlepšími a já s Toniem dobře spolupracujeme.

Pokud se teď dokážeme kvalifikovat do elitní desítky, může to vést ke slušnému bodovému zisku, což je ostatně to, čeho chceme v letošní sezóně konstantně dosahovat. Řekl bych, že jsme vzhledem k tomu začali docela slibně, samozřejmě."


Liuzzi dodal, že Force India bude silnější v nedělním závodě než v kvalifikaci.

"Auto reaguje na odlišné množství paliva a jiné pneumatiky dobře a celkově můžeme být s výsledkem na konci tohoto prvního pátku spokojeni," řekl.

"Myslím, že jsme pro zítřek na dobré cestě. Jistě, můžeme zlepšit náš čas na jedno kolo, ale závodní rychlost vypadá dobře. Pozitivní start víkendu."