Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Schumacher s návratem do GPDA nespěchá

Schumacher s návratem do GPDA nespěchá

Nadále však podporuje činnost této organizace.

Michael Schumacher se prozatím nerozhodl, zda se po svém návratu na startovní rošt formule 1 vrátí i do GPDA (Asociace jezdců velkých cen).

GPDA je ekvivalentem jezdeckých odborů a v minulosti se zasadila zejména o zvýšení bezpečnosti ve formuli 1. Schumacher je v současnosti pouze jedním z mála pilotů, kteří v organizaci chybí, jeho manažerka však řekla, že sedminásobný mistr světa nadále činnost této organizace podporuje.

"Michael nadále podporuje práci GPDA," řekla Schumacherova mluvčí a manažerka Sabine Kehm. "Není si však jistý, zda se k ní znovu připojí. Konec konců, právě on v této oblasti roky udával tón. Nyní chce, aby jeho místo převzali jiní."

Hovoří se i o tom, že Schumacher nevychází zrovna nejlépe se současným prezidentem organizace Pedrem de la Rosou, který se rovněž v tomto roce vrátil na startovní rošt velkých cen a v současnosti zvažuje pokračování ve své funkci.

GPDA se setkala v Bahrajnu, aby projednala své budoucí vedení, mítink však musel být brzy ukončen a byl odložen až do dějiště příštího závodu v Melbourne.