Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Button: "Dejte formuli 1 čas, možná se zlepší."

Button: "Dejte formuli 1 čas, možná se zlepší."

Obhájce titulu věří, že bychom v Melbourne mohli vidět lepší závod.

Obhájce titulu Jenson Button sice souhlasí s tím, že Velká cena Bahrajnu nabídla velmi nudnou podívanou, zastává ale názor, že je třeba ještě pár závodů počkat a neuchylovat se k předčasným závěrům.

První závod letoší sezóny byl očekáván s velkým napětím, po dlouhé době bylo totiž zakázáno tankování. Tato významná změna pravidel však atraktivitě vůbec nepomohla, po sérii zastávek na konci první třetiny závodu se totiž pořadí na čele ustálilo a nebýt poruchy motoru Sebastiana Vettela, možná by se ani nezměnilo.

"Myslím, že i kdybyste vyhráli závod, pomysleli byste si 'A kde byla akce?'," řekl Button v rozhovoru pro Reuters. "Je to sport, který miluji a těžko se na to kouká, když se jezdí ve vláčku."

Button ale věří, že závod v Bahrajnu byl pouhou výjimkou.

"Nemám v úmyslu říct 'Co s tím budeme dělat? To je strašné.', protože si myslím, že musíme počkat a uvidíme.

Odjel se teprve jeden závod, takže to není konec světa. Pořád zbývá dalších osmnáct závodů. Stále je velká šance, že nás čeká fantastická sezóna.

Musíme se zkrátka podívat, jaké budou některé příští závody a pak lidé mohou začít činit rozhodnutí o tom, jestli to nejde správným směrem."

Buttonův týmový kolega Lewis Hamilton věří, že závod v Melbourne bude zajímavější, než ten v Bahrajnu, už kvůli charakteru okruhu.

"Musíte věřit tomu, že příští závod bude více vzrušující," řekl Hamilton. "V Austrálii bude víc lidí, bude tam lepší atmosféra, vždycky je. Trať by měla autům více vyhovovat, je to městský okruh, takže předjíždět tu není zrovna nejlehčí, ale mělo by to být více vzrušující."

Button vidí příčinu zklamání ze závodu v Bahrajnu také v přehnaném předsezónním očekávání, které vyvolaly změny v pravidlech a také návrat Michaela Schumachera.

"Myslím, že jsme na sebe v Bahrajnu vyvinuli velký tlak, protože každý říkal 'Bude to ten nejlepší ročník v historii formule 1.', takže jsme na sebe vyvinuli tlak, abychom se předvedli v dobrém světle. Ale nebyl to divácky atraktivní závod."

Dobrou ukázkou vzrušení a předjíždění byl podle Buttona loňský, pro něj vítězný ročník.

"I loni lidé říkali, že závody mohou být nudné, že se nebude dost předjíždět. Ale podle mě byl loňský ročník vyvážený dobře.

Předjíždělo se, ne moc, ale předjíždělo a když už se předjíždělo, byl to sakra dobrý manévr a bylo to vzrušující."

Button dodal, že zatímco formát závodu by zřejmě potřeboval pár úprav, kvalifikace s malým množstvím paliva je vynikající.

"Myslím, že je to skvělé. V této oblasti jsme skutečně udělali krok vpřed, máme malé množství paliva a díky němu auta na limitu.

Jsou tu pozitiva, ale zřejmě jich teď není dost. Musíme doufat, že v Melbourne se jich dočkáme."