Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Chandhok věří, že jeho vůz bude v Melbourne spolehlivější

Chandhok věří, že jeho vůz bude v Melbourne spolehlivější

Přesto neočekává, že v Albert Parku dojede do cíle závodu.

Karun Chandhok doufá, že v Austrálii bude mít k dispozici spolehlivější vůz a bude tak schopet najezdit více, než tomu bylo před dvěma týdny v Bahrajnu.

Indického závodníka v Sakhiru pořádně potrápila hydraulika jeho vozu, která mu nedovolila nastoupit do žádného z volných tréninků a první svezení tak přišlo až v kvalifikaci, což samozřejmě vyústilo nejhorším časem. V závodě Chandhok odjel pouhá dvě kola, než havaroval.

Do Melbourne ale společnost Xtrac, která pro tým HRT dodává převodovky, posílá nový hydraulický systém, který by měl problémy z Bahrajnu vyřešit.

"Xtrac si vzal všechny díly zpátky," řekl Chandhok v rozhovoru pro Autosport. "Z nějakého důvodu byl hydraulický systém v mém voze problematičtější než v Brunově autě, takže ho z toho mého vyndali a odvezli si ho do Anglie. Dnes večer dorazí další dva systémy a oni říkají, že to bude lepší."

I navzdory tomu ale Chandhok tvrdí, že dokončit Velkou cenu Austrálie by byl pro tým veliký úspěch, jeho naplnění ale neočekává.

"Bude to zázrak, jestli dokončíme závod, a to já neočekávám, ale v každé části víkendu bych rád odjel 20 kol. Pokud se nám to povede, pak z toho vytěžíme strašně moc, už jen pro mě, během dalších kilometrů auto o tolik lépe poznám. Musíme se na to zkrátka zaměřit."

Chandhok také doufá, že průběh víkendu v Melbourne bude pro tým klidnější a snazší než v Bahrajnu. Tam museli mechanici pracovat dlouhé hodiny bez přestání, aby vůz vůbec zprovoznili.

"Bahrajn byl šílený. Vím, že i pro ostatní týmy, ale není příjemné, aby chlapci pracovali 40 hodin v kuse. Tady je to trochu lepší, ale některé díly dorazí zítra brzo ráno, takže si myslím, že zítřek bude pro kluky dalším dlouhým dnem."