Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Team Lotus vyzkouší v testech Karuna Čandhoka

Team Lotus vyzkouší v testech Karuna Čandhoka

Ind se uchází o místo rezervního jezdce týmu.

Karun Čandhok dostane příležitost testovat pro Team Lotus v nadcházejících sériích předsezónních testů v Jerezu a Barceloně. Tým totiž uvažuje o jeho angažmá do role rezervního pilota.

Ind do poloviny loňské sezóny závodil v barvách týmu HRT, než jej nahradil Japonec Sakon Jamamoto. A protože v letošním roce už nejspíš nesežene místo závodního jezdce, snaží se alespoň doplnil některou z jezdeckých sestav jako třetí pilot.

Šéf Teamu Lotus Tony Fernandes pro německou tiskovou agenturu Reuters uvedl: "Rádi bychom, aby byl naším rezervním jezdcem, ale musíme se podívat, jestli to bude fungovat, takový je plán.

Teď v testech v Jerezu a Barceloně dostane prostor. A potom se rozhodneme."

Ve kterých dnech bude Ind za volantem letošního T128, zatím není jasné, tato informace by však měla být oznámena v následujících dnech.

Fernandes také dodal, že technický ředitel týmu Mike Gascoyne a výkonný ředitel týmu Riad Asmat s volbou Čandhoka souhlasí.

"Mike a Riad a všichni ostatní cítí, že on je tím správným člověkem, kdo může být pro tým přínosem," řekl Fernandes.

Team Lotus si pro letošní sezónu ponechal svou závodní dvojici, Jarna Trulliho a Heikkiho Kovalainena. V loňské roce byl rezervním jezdcem Fairuz Fauzy, s tím se však tým před Vánocemi rozešel a Malajec se stal jedním z testovacích pilotů týmu Lotus Renault.