Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Chandhok se připravuje jízdami s vozem Formule 3

Chandhok se připravuje jízdami s vozem Formule 3

Indický pilot testuje s předním týmem britského šampionátu.

Karun Chandhok tento týden testuje s předním týmem britské F3 Double R Racing v Pembrey. Ve čtvrtek absolvoval 140 bezproblémových kol. Testy mu poslouží jako příprava pro návrat do Formule 1. Indický pilot by měl totiž v nejbližší době testovat pro Team Lotus a zároveň je adeptem na pozici záložního pilota.

"Není tajemstvím, že již několik týdnů jsem blízko uzavření smlouvy na post testovacího pilota v F1 a po zimní přestváce jsem cítil, že je důležité najet několik kilometrů v konkurenceschopném závodním voze před návratem do monopostu F1," řekl Chandhok.

"Můj dobrý přítel Anthony 'Boyo' Hieatt v týmu Double R Racing mi nabídl, abych se svezl v jednom z jeho vozů na okruhu v Pembrey a musím říci, že jsem nesmírně ohromen současnou generací vozů F3. Naposledy jsem v britském šampionátu závodil v roce 2004 a je velmi působivé, co Dallara s týmy udělaly pro zvýšení přítlaku vozů. Není překvapením, že jsou jezdci schopni se ihned prosadit v GP2 či F1. Boyo byl u mého první testu s F3 v Pembrey na konci roku 2001 a bylo legrační na to vzpomínat!"

Hieatt dodal: "Karun je dlouholetým přítelem a byli jsme rádi, že jsme mu mohli poskytnout vůz a po celodenní dobré práci dokázal, jakým opravdovým profesionálem je. Neměl by mít žádné obavy o svou fyzickou kondici. Je více než připraven pro test ve Formuli 1."