Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Trulliho na Nürburgringu nahradí Čandhok

Trulliho na Nürburgringu nahradí Čandhok

Ind dostal od Teamu Lotus šanci znovu si zazávodit.

Karun Čandhok usedne v nadcházející Velké ceně Německa do kokpitu vozu Teamu Lotus namísto Jarna Trulliho, dostane tak po roce šanci znovu závodit ve Formuli 1.

Čandhok, po Narajnu Kartykejanovi druhý Ind ve Formuli 1, je letos rezervním jezdcem týmu, objevil se přitom v pátečních trénincích v Austrálii, Turecku, Valencii a Velké Británii.

Sedmadvacetiletý rodák z Čennaje naposledy ve Formuli 1 závodil v loňské Velké ceně Velké Británie, než byl u týmu HRT nahrazen Japoncem Sakonem Jamamotem.

Čandhok ke svému startu za Team Lotus řekl: "Předně bych chtěl poděkovat Tonymu Fernandesovi, Kamarudinu Meranunovi a SM Nasarudinovi za to, že mi dali tuto šanci závodit o tomto víkendu za Team Lotus.

Od chvíle, co jsem k týmu přišel, jsem se na tuto příležitost těšil a jsem odhodlán dát do toho vše, abych se jim odvděčil za jejich víru ve mě a pomohl se týmu zlepšit, jak v této sezóně, tak v mnoha následujících letech. K tomuto víkendu přistupuji s velice realistickým náhledem.

Vynasnažím se, abych se toho za celý víkend naučil co nejvíc, budu brát každou část víkendu tak, jak je, a co nejtěsněji spolupracovat s inženýry a celým týmem na tom, abych odvedl co nejlepší možnou práci.

Ať už se stane cokoliv, jsem velice nadšený z toho, že se v neděli postavím na rošt a vím, že na celém světě budou miliony indických fanoušků a fanoušků Teamu Lotus, kteří budou za mnou a za celým týmem stát, takže se vynasnažím, abych jim dal důvod k radosti."

Trulli se zatím v letošní sezóně spíše trápí, když se mu stále nedaří vyřešit problémy s posilovačem řízení. Ten mu podle jeho slov stále neposkytuje dost dobrou odezvu.

Ital však věří, že tyto problémy by mohly vyřešit novinky, které Team Lotus veze na Velkou cenu Maďarska příští týden.

"Těším se, až budu o tomto víkendu s Karunem spolupracovat a dělat vše, co je v mých silách, abych mu pomohl z této příležitosti v Německu vytěžit co nejvíc," řekl Trulli.

"Je skvělé, že tým dodržuje své slovo a pomáhá rozvíjet mladý talent, zejména z částí světa, kde je ještě těžší se prosadit na špičku motorsportu, takže budu připraven provést ho a pomoci mu, uvnitř i vně vozu."