Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Sepang sužují monzunové lijáky a bouřky

Sepang sužují monzunové lijáky a bouřky

Podobné počasí má prý vydržet až do konce týdne.

Okruh pro Velkou cenu Malajsie dnes zachvátil monzunový liják. Zatímco ruch v paddocku postupně sílil a přípravy na zítřejší první tréninky byly v plném proudu, obloha se zatáhla hustými mraky a spustil se prudký déšť. Provazy vody doplnila také bouřka.

Podobné povětrnostní podmínky panovaly v uplynulých dnech také kolem hlavního města Malajsie, Kuala Lumpuru, horký den střídal tropický večerní liják.

Podle místních meteorologických předpovědí by navíc takové počasí mělo vydržet i ve zbytku týdne. A jelikož jsou kvalifikace i závod kvůli posunu času pro evropské diváky naplánovány do pozdních odpoledních hodin, očekává se, že budou tímto počasím ovlivněny.

"Déšť je očekáván od čtyř hodin odpoledne a obvykle trvá dvě hodiny," řekl mluvčí Malajského meteorologického oddělení.

Také loňská Velká cena Malajsie byla značně zasažena monzunovým lijákem. Start a úvod závodu ještě proběhly za sucha, pak se ale zatáhla mračna a spustil se prudký liják. Závod byl kvůli tomu přerušen a později také předčasně ukončen a vzhledem k nedostatečnému množství ujetých kol se rozdávaly poloviční body. Vítězem se stal pozdější mistr světa Jenson Button.