Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Red Bull není podle Vettela v Malajsii tak rychlý

Red Bull není podle Vettela v Malajsii tak rychlý

McLaren, Mercedes a Ferrari jsou prý nyní velice blízko.

Sebastian Vettel po pátečních volných trénincích říká, že Red Bull není v Malajsii tak silný jako v prvních dvou velkých cenách sezóny.

Němec, který vyhrál obě dosavadní kvalifikace, byl v dnešním druhém tréninku druhý za nejrychlejším Lewisem Hamiltonem, soupeři se prý ale jeho týmu výrazně přiblížili.

"Dnes jsem nebyl stoprocentně spokojený, stále potřebujeme být trošku rychlejší," řekl Vettel. "Mclareny a mercedesy vypadají velice rychle, Ferrari má podle mě slušnou rychlost v delších úsecích, takže uvidíme."

Přesto Vettel nechce předvídat, zda bude schopen prodloužit svou šňůru pole position.

"Uvidíme, jak na tom po dnešku budeme a pak si stanovíme své cíle, ale samozřejmě doufáme v postup do třetí části kvalifikace a pak se pokusíme skončit tak vysoko, jak to jen půjde, abychom startovali vpředu."

Vettelův týmový kolega měl v dnešním druhém volném tréninku problémy s motorem, přesto se na víkend v Malajsii dívá optimisticky.

"Nikdy nechcete, aby vaše pátky něco narušilo a nás to dnes stálo spoustu času na trati, ale auto se chovalo docela dobře. Nikdy není ideální přijít o motor, ale nám se to stalo.

Auto se v rychlosti chová dobře, ale neřekl bych, že nějak výrazně ztrácíme, co se týče rychlých a pomalých zatáček, jsme dobří v obou typech."

Ke své poruše motoru Webber dodal, že nejde o nic vážného, motor už měl prý hodně najeto.