Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso nebere nepovedenou kvalifikaci vážně

Alonso nebere nepovedenou kvalifikaci vážně

Zítřejší závod by měl být kvůli počasí podobně bláznivý.

Fernando Alonso nebere své umístění až na konci startovního roštu příliš vážně. Zítřejší závod by totiž mělo provázet podobné počasí, jako dnešní kvalifikaci, takže se dá očekávat bláznivý a nepředvídatelný průběh.

Pilot Ferrari dnes vypadl už v první části kvalifikace. Jeho tým se totiž rozhodl vyčkávat s vidinou lepších podmínek, jenže ty se naopak zhoršily a pak už nebylo možné zajet dost dobrý čas na postup. Stejně dopadl i jeho týmový kolega Felipe Massa. Výsledkem je devatenáctá startovní pozice v případě Španěla, jednadvacátá v případě Brazilce.

"Podle naší předpovědi v první části kvalifikace nemělo pršet, takže jsme s vyjetím na trať pár minut čekali, mysleli jsme, že trať oschne a ono začalo pršet víc, nikdo už nedokázal svůj čas zlepšit a my byli venku," popsal situaci Alonso.

"Závod je naštěstí zítra, ne dneska, a zítra se stane spousta věcí, takže startovní pozice je jen vtip."

Alonso řekl, že pro zítřek očekává hustý liják, ale dodal, že by raději sucho, přestože mokré podmínky by mu spíše mohly pomoct dostat se výrazněji dopředu.

"Jasně, zejména tady a ještě vzhledem k tomu, že je závod naplánovaný na dobu, kdy tu vždycky prší, to zítra bude závod plný změn, takže do toho musíme dát všechno a pokusit se vybojovat spoustu pozic.

Já nikdy nechci déšť, protože to není to, co chtějí všichni vidět. Když prší, dějí se zvláštní věci a zábava se zvrhne v loterii."