Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Kubica: "Nová pravidla odměňují chytrou jízdu."

Kubica: "Nová pravidla odměňují chytrou jízdu."

V letošní sezóně je podle Poláka velmi důležité šetřit pneumatiky.

Robert Kubica tvrdí, že pravidla pro letošní sezónu přejí jezdcům, kteří k závodu přistupují chytře a dobře hospodaří se svými pneumatikami.

Největší změnou pro letošní sezónu byl zákaz tankování, kvůli němuž jsou nyní pneumatiky mnohem více namáhány. Vozy jsou totiž na začátku závodu velice těžké a piloti většinou volí strategii pouze jedné zastávky v boxech.

Kubica na základě průběhu prvních čtyř velkých cen letošní sezóny říká, že piloti letos musí během závodu mnohem více přemýšlet a nepouštět se zbytečně do situací, při kterých by mohli obutí svého vozu zničit.

"Letos jsou trendy jiné," řekl Kubica. "V tomto roce je velice důležité starat se o pneumatiky a jet tak nějak chytřeji, ne jen na to dvě tři kola šlapat, protože pak se pneumatiky ojedou.

Nyní musíme myslet na to, abychom dostali auto co nejrychleji přes cílovou pásku na konci závodu, ne být co nejrychlejší v jednom nebou dvou kolech.

Takže musíme tak nějak předem provést určité změny ve vyvážení, nebo tlaku, nebo nastavení diferenciálu, pomoci pneumatikám, aby vám poskytovaly lepší výkonnost v průběhu celého závodu."

Robert Kubica zatím letos bodoval ve všech odjetých závodech, v Austrálii byl dokonce druhý. V průběžném pořadí šampionátu mu patří sedmé místo, jeho tým Renault je v Poháru konstruktérů pátý.