Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Chandhok považuje VC Monaka za jednu ze svých nejlepších

Chandhok považuje VC Monaka za jednu ze svých nejlepších

Lituje ale, že skončil předčasně kvůli kolizi s Trullim.

Karun Chandhok označil včerejší Velkou cenu Monaka jako jeden ze svých nejlepších závodů svého života, a to i přesto, že jej pár kol před koncem doslova přejel Jarno Trulli.

Pilot týmu HRT sváděl bitvu s ostatními jezdci nových týmů a rychlostí předčil svého týmového kolegu Bruna Sennu. V závodě měl ale několik incidentů, podle svých slov několikrát trefil zeď, pak přejel volant, který po své havárii odhodil Rubens Barrichello, a nakonec skončil v zatáčce La Rascasse v protisměru s lotusem Jarna Trulliho na zádech.

Přesto je ale Ind nadšený z toho, jak si v závodě vedl a jak jeho nedělní odpoledne probíhalo.

"Myslím, že to byl jeden z mých nejlepších závodů," pochlubil se Chandhok Autosportu. "Bruno byl v boxech brzy a mě tým nechal na trati, takže jsem na něj musel najet 18 sekund. A během prvních osmi kol jsem najel šest sekund. Pětkrát jsem se dotkl zdi a ta kola byla jak kvalifikační!

Po zastávce v boxech jsem Bruna dojížděl, ale nemělo smysl snažit se ho předjet. Pak Jarno zkusil něco opravdu hloupého. Nemyslím, že by mu zámek řízení vůbec stačil na to, aby byl schopen z takového úhlu do té zatáčky zatočit, předvedl by tam ten starý parkovací manévr z roku 2006! Ale omluvil se.

Není to idiot, já ho mám docela rád, je to fajn chlapík. Myslím, že když se přijde omluvit, ví, že to zpackal."

Jarno Trulli se se svým lotusem při zmiňovaném kontaktu dokonce dostal na vůz HRT a ze záběrů se zdálo, že trefil Chandhoka do hlavy. Ind ale tvrdí, že se tak nestalo a že se mu podařilo tomuto střetu zabránit.

"Naštěstí jsem měl docela kliku, když mi šel totiž přes hlavu, přikrčil jsem se," vysvětlil Chandhok. "Popravdě se mě vůbec nedotkl a vypadalo to hůř, než jaké to doopravdy bylo.

Ale bylo to velmi frustrující, protože to byl asi můj nejlepší závod roku, co se rychlosti týče. Bojovali jsme s ostatními dvěma novými týmy a já byl v závodě rychlejší než Bruno, takže to nedopadlo dobře."

Chandhok se vyjádřil také k situaci, kdy Rubens Barrichello po své havárii vyhodil z kokpitu svého williamsu volant, Chandhok přes něj přejel a odvezl ho s sebou.

"Zachytil se mi pod autem, takže jsem cítil, jak tam celou cestu do Mirabeau chrastí. Pak ten zvuk utichl a jeden z maršálů ohlásil, že v tunelu z mého vozu vypadl. Ale pak přes něj přejel Bruno, takže ten volant byl Hispanii opravdu souzen!"