Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Toyota: "Formule 1 je příliš elitářská."

Toyota: "Formule 1 je příliš elitářská."

Pro běžné diváky je prý téměř nemožné dostat se na dosah.

Šéf bývalého týmu Toyota Tadaši Jamašina říká, že japonská autombilka nemá zájem vrátit se v současné době do Formule 1, protože je podle ní příliš elitářská.

Toyotě vadí, že diváci, kteří přijdou na velkou cenu, prakticky nemají možnost dostat se do těsného kontaktu s týmy a vozy a Formule 1 tedy pro Toyotu nepředstavuje dostatečné pojítko k potenciálním zákazníkům.

"Mezi Formulí 1 a současnými majiteli vozů Toyota je velký odstup," řekl Jamašina v rozhovoru pro Automotive News. "Formule 1 zůstává vrcholem automobilového závodění, ale její image přerostla v příliš elitářskou.

Na závodech jako je (24 hodin) Nürburgring se fanoušci mohou dostat přímo do boxové uličky, podívat se k týmům a dotknout se vozů. Mohou nasávat atmosféru a cítit se jako součást podniku. Naproti tomu, průměrní fanoušci nemají žádnou šanci projít se paddockem při závodě Formule 1. Pro těch pár šťastlivců, kteří si to mohou dovolit, je to fajn.

Myslím, že nejlepší typ závodů je ten, kde se lidé mohou dostat k závodu blízko."

Členové představenstva Toyoty budou přítomni o nadcházejícím víkendu na závodě Mistrovství světa cestovních vozů (WTCC) v Monze, aby zvažovali budoucí program Toyoty v oblasti cestovních vozů.