Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Pořadatelé VC Německa věří v dobrý závod

Pořadatelé VC Německa věří v dobrý závod

Vstupenku na Hockenheim už si koupilo 62 tisíc diváků.

Představitelé okruhu Hockenheim věří, že letošní Velká cena Německa Formule 1 bude úspěšným podnikem a že se nebude opakovat finanční ztráta, která při minulém závodě na této trati, v roce 2008, dosáhla rekordních 5,3 milionů eur.

Pro letošní sezónu totiž pořadatelé závodu dospěli k nové dohodě s Berniem Ecclestonem, resp. jeho společností Formula One Management, které si nyní budou dělit závazky se závodem spojené.

Výkonný ředitel Hockenheimringu Karl-Josef Schmidt řekl v rozhovoru pro Autosport, že je nyní ohledně finanční situace okruhu optimistický.

"Máme novou dohodu s Berniem Ecclestonem, což nám ulehčuje od těch potíží, které jsme dříve měli, když jsme v roce 2008 zaznamenali ztrátu 5,3 milionů eur za závod Formule 1," řekl Schmidt.

"Nyní předpokládáme, že přijde stejný počet diváků jako v roce 2008, okolo 62 tisíc, bude to úžasný podnik. Takový počet očekáváme jako minimum, ale předprodej probíhá dobře a my jsme přesvědčeni o tom, že přijde ještě více lidí."

Schmidt ale řekl, že zájem o Formuli 1 už v Německu není takový jako za dob největší slávy Michaela Schumachera a to i přesto, že se sedminásobný šampion letos vrátil do Formule 1, navíc v barvách německého týmu Mercedes.

"Časy se změnily. Byli bychom spokojení, kdybychom tu měli 70 - 75 tisíc diváků a nevidím důvod, proč by se to mělo vracet na úroveň let 2000 - 2002," dodal Schmidt.