Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pravidla o safety caru jsou matoucí, říká Kubica

Pravidla o safety caru jsou matoucí, říká Kubica

Polák prozradil, že by v Monaku jednal stejně jako Schumacher.

Robert Kubica říká, že by si na místě Michaela Schumachera ve Velké ceně Monaka vyložil pravidla o safety caru stejně a také se snažil o předjetí svého soupeře.

Polák totiž tvrdí, že pravidla jsou v tomto ohledu skutečně matoucí a z toho, co on sám vyrozuměl, by měl také za to, že zajetí safety caru do boxů znamená restart závodu a tudíž i možnost předjíždět od boxové čáry.

"Měl jsem v plánu předjíždět," řekl Kubica. "Tým mi nic neříkal, to já si mám přečíst pravidla.

Když safety car zajíždí do boxů, pro mě to znamená, že je závod restartován. Trať podle mě nebyla čistá, ale ta zpráva byla docela jasná."

Kubica přitom dodává, že si pravidla řádně pročetl a pravidla o safety caru dokonce ještě jednou, a je toho názoru, že by mělo dojít k jejich objasnění.

"Před začátkem sezóny jsem si pravidla přečetl. Po závodě v Číně jsem si je přečetl znovu, abych se ujistil, protože Lewis předjel jeden z red bullů v poslední zatáčce, že jsem je pochopil správně a podle toho, co jsem vyrozuměl, jsem věděl, co mám v posledním kole v Monaku dělat, protože safety car zajel do boxů se zhasnutými světly.

Ale myslím, že mohou vzniknout dvě nebo tři různé interpretace, takže ta pravidla jsou docela matoucí.

Nechci zacházet příliš do detailů. Myslím, že všichni se shodli na tom, že to pravidlo je moc komplikované a je docela komplikované udělat všechno správně. Myslím, že by bylo velice snadné vrátit se zpátky ke starému pravidlu, kdy se mohlo znovu začít předjíždět až na cílové čáře."