Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Mosley: Ferrari chtělo loni ovlivnit Odvolací soud

Mosley: Ferrari chtělo loni ovlivnit Odvolací soud

Bývalý prezident FIA o sobě opět dal vědět svými výroky.

Max Mosley, bývalý prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA), na sebe opět upoutal pozornost kontroverzními výroky na adresu Ferrari.

Prezidenta italského týmu Lucu di Montezemola obvinil, že se pokoušel při loňském odvolacím soudu ohledně dvojitých difuzorů ovlivnit výsledek ve prospěch Ferrari.

"Luca má takovou potěšilou představu, že pokud jde o Ferrari, tak je to v pořádku," řekl Mosley Daily Mailu.

"V době, kdy jsme měli na stole tu záležitost ohledně dvojitých difuzorů, každý den mi telefonoval se slovy: 'Musíš ten odvolací soud zařídit a ujistit se, že vyhrajeme.'

Neříkal to takto otevřeně, ale takto se vyjadřoval. Řekl jsem mu: 'Luco, zaprvé by na to stejně nebrali ohled a za druhé to neudělám.' Nemohl jsem. Vzal si to celkem osobně. On si vážně myslel, že to udělám."

Mosley se rovněž vrátil k incidentu z roku 1999, kdyby byly z Velké ceny Malajsie diskvalifikovány oba rudé vozy za domněle ilegální deflektory. I v tomto případě se podle Mosleyho pokoušelo Ferrari ovlinit rozhodnutí Odvolacího soudu ve svůj prospěch.

"Ferrari to odvolání po právu vyhrálo díky formalitám," pokračoval Mosley. "O dva roky později jsem byl na turinské motoristické show a byl jsem pozván do malého prostoru pro FIAT (mateřská společnost Ferrari - pozn.red.) a přišel ke mě samotný Gianni Agnelli (vlastník FIATu - pozn.red.).

Řekl mi: 'Díky moc za tu věc s deflektory.' On si skutečně myslel, že ta věc byla zmanipulována."

Samotné Ferrari slova Mosleyho odmítlo komentovat.

"Nechceme to vůbec komentovat. Je lepší hledět vpřed a neztrácet čas něčím, co je již - naštěstí - staré a pryč," opřelo se prohlášení týmu nevybíravým způsobem do bývalého prezidenta FIA.