Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Chandhok by rád v budoucnu závodil za Force Indii

Chandhok by rád v budoucnu závodil za Force Indii

"Indičtí sponzoři by uvítali indického jezdce v indickém týmu."

Karun Chandhok se nechal slyšet, že by rád v budoucnu závodil za tým Force India. Toto spojení by totiž mohlo přilákat větší zájem indických investorů, o to víc, když se v příští sezóně pojede premiérová Velká cena Indie.

Pilot HRT tvrdí, že jsou indické společnosti, které by rády vstoupily do Formule 1 v roli sponzora, jenže se nemohou rozhodnout, zda podporovat indického jezdce nebo tým.

Chandhok řekl: "Podporovali by indického jezdce, který má jasně větší podporu veřejnosti a jasně se mu dostává větší pozornosti médií, ale v tuto chvíli je bohužel na konci pole? Nebo by podporovali indický tým, který je na roštu výš, ale mimo název bez indického pojítka?

Myslím, že kvůli tomu se sponzoři v obou případech zdráhají. Nechtějí se zaměřit ani na jednoho z nás. Podívejte se, co je na našich autech, Vidžaj (Mallya, šéf Force Indie - pozn. redakce) má své vlastní společnosti a na mém jsou brazilské firmy.

Hrozně rád bych v určité fázi své kariéry závodil pro Force Indii, ať už v příštím roce nebo ne. Myslím, že jsem svým způsobem reprezentantem sportu v mé zemi a být indickým jezdcem v indickém týmu v indické velké ceně, to by byl trhák pro prodej vstupenek."

Chandhok říká, že jeho plány pro budoucnost jsou zatím zcela otevřené a že i HRT může být volbou, neboť má na to se jako tým výrazně zlepšit.

"Pokud tito kluci splní své plány, o kterých nám říkali, pak mohou být v budoucnu velmi konkurenceschopným týmem," řekl.

Chandhok během probíhající Velké ceny Kanady používá nové šasi. Po závodě v Turecku se totiž zjistilo, že to stávající bylo poškozeno při kolizi s Jarnem Trullim v Monte Carlu.

"Po té ráně v Monaku to nebylo špatné, ale nad naším šasi viselo pár otazníků. Použili jsme ho v Turecku a bylo tam pár zvlástních věcí, takže teď jedu s novým."