Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso je ohledně formy Ferrari opatrný

Alonso je ohledně formy Ferrari opatrný

"Je to jenom pátek, zítra se může všechno změnit."

Fernando Alonso se snaží zůstat nohama na zemi a nepřikládá dnešnímu výsledku příliš velkou váhu, byť ve druhém volném tréninku skončil druhý, ani ne desetinu sekundy za nejrychlejším Sebastianem Vettelem.

Španěl má ale stále v paměti nepovedený víkend v tureckém Istanbulu, kde v kvalifikaci nepostoupil do závěrečné části a v závodě dojel až na osmém místě. Montreal by ale měl podle předpokladů vozu F10 vyhovovat lépe.

Jenže Alonso je i navzdory všem těmto pozitivním indikacím stále opatrný: "Myslím, že dneska je to v pohodě, je to trochu lepší. Vůz se celkově choval dobře, jenže v Istanbulu jsme byli v pátek pátí nebo čtvrtí a v kvalifikaci jsme vypadli ve druhé části. Musíme se tedy stále soustředit a pro zítřek zapracovat, protože se všechno může změnit, až všichni pojedou v kvalifikaci naplno.

Tohle je jenom pátek, je to jen trénink a my tyhle tréninky musíme využívat k testování pneumatik a také trochu zapracovat na brzdách. Tohle je okruh velice náročný na brzdy, takže si myslím, že se musíme zkrátka zaměřit na situaci v závodě a nezabývat se časy, protože víme, že zítra se může všechno změnit."

Ve druhém tréninku jezdce velice trápilo drolení pneumatik, přičemž životnost měkčí směsi by se dala spočítat na prstech. Alonso přesto věří, že se situace do neděle zlepší.

"Myslím, že pneumatiky tu nejsou žádným překvapením," řekl dvojnásobný mistr světa. "Superměkká směs je rychlejší, má lepší výkonnost a rychleji se opotřebovává, víme ale, že normálně se to v neděli zlěpší a lepší je i stav trati, takže nečekám, že bude mít někdo v neděli nějaké velké potíže."