Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso je zatím s optimismem opatrný

Alonso je zatím s optimismem opatrný

"Loni jsme také byli v pátek první pak jsme byli v sobotu osmí."

Fernando Alonso nechce být po výsledcích pátečních volných tréninků na Velkou cenu Evropy příliš optimistický a říká, že lepší obrázek o aktuálním rozložení sil přinese až sobota.

Domácí jezdec vyhrál druhý volný trénink, čemuž vděčí za řadu nových dílů, které Ferrari na svém F10 představilo. Jenže Alonso se nechce radovat předčasně.

"Od Kanady jsou to dva týdny a tohle je jiná trať s jinými vlastnostmi, takže je těžké posoudit, kde konkrétně se vůz zlepšil, musíme tedy počkat do zítra, pak se uvidí, jestli jsme skutečně konkurenceschopní, nebo ne," řekl Alonso po včerejších trénincích.

"Občas jsme byli v pátek velmi rychlí. Loni jsme tu byli první a pak jsme byli v sobotu osmí, takže to hlavní nás čeká zítra a v neděli. Dnes jsou jen volné tréninky, abychom zanalyzovali některé nové komponenty na voze a ověřili pneumatiky. Takže se uvidí zítra."

Ačkoliv Alonso věří, že o tomto víkendu bude Ferrari silné, nemyslí si, že překoná některé ze svých soupeřů. I ti prý totiž udělali krok vpřed.

"Auto dnes bylo dobré, ale dobré bylo i v Kanadě," pokračoval Alonso. "Myslím, že když se snažíte nalézt rozdíly mezi jedním a druhým okruhem, je těžké porovnat malé odlišnosti. My se zkrátka pokusíme zaměřit na zítřejší úkoly a zajet dobrou kvalifikaci. Myslím, že potenciál na to máme.

Myslím, že tu zítra můžeme být konkurenceschopní, ale rozhodně to nebude jednoduché. Red Bull je velice silný, McLaren je velice silný. Myslím, že jsme sem všichni něco přivezli a zítra bude zkrátka záležet na tom, abychom odvedli dobrou práci.

Všechno je víceméně tak, jak to bylo v Kanadě. Všichni jsme se zlepšili, takže všichni zůstáváme na svém."

Alonsův týmový kolega Felipe Massa je také s dosavadními výkony Ferrari o tomto víkendu spokojený, včera odpoledne zajel sedmý čas.

"Jsem docela přesvědčen o tom, že jsme se zlepšili. Je velice těžké to říct. Co mohu říct, je to, že vůz je konkurenceschopný. Je důležité bojovat, takže doufám, že můžeme být zítra silní, bojovat. Dnes jsem s autem spokojený."