Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull do Silverstone významné změny nechystá

Red Bull do Silverstone významné změny nechystá

Zajímavě podle Neweyho vypadá nová sekce britského okruhu.

Technický ředitel Red Bullu Adrian Newey sdělil, že rakouský tým neplánuje před nadcházející Velkou cenou Velké Británie představení významnějších změn na svých monopostech.

Naproti tomu McLaren, v současné době zřejmě největší rival v boji o mistrovský titul, chce při své domácí velké ceně nasadit velké novinky, od kterých si slibuje krok vpřed.

Systém F-duct Red Bull již nasadil při poslední Velké ceně Evropy a v Silverstone podle Neweyho významnější změny neuvidíme.

"V Silverstone nebudeme mít velké změny na voze, jde zejména o malé evoluční změny na předních a zadních křídlech," řekl Newey.

"Změny jsme provedli před Valencií, včetně nového difuzoru a upraveného F-ductu. Vše fungovalo dobře, tým pracoval neuvěřitelně tvrdě a Sebastian odjel skvělý závod.

Během závodu výborně zvládl práci s vozem, poté co při restartu závodu zablokoval brzdy a na levé přední pneumatice si probrzdil plošku. Velkou úlevou pak bylo, že se Markovi nic nestalo po té jeho velké havárii."

Do Silverstone se Red Bull těší, nová sekce okruhu se Neweymu prozatím zamlouvá.

"Těšíme se až poprvé vyzkoušíme novou sekci okruhu," řekl. "Stejně jako ostatní týmy jsme obdrželi mapku s půdorysem, který jsme nasimulovali, ovšem teprve až skutečně na trať vyjedeme, můžeme zhodnotit detaily jako hrboly a změny přilnavosti.

Vypadá to dobře a má zkušenost z MotoGP před týdnem je taková, že to tu jezdci milovali."