Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

"Alonsův návrat do Renaultu byla chyba."

"Alonsův návrat do Renaultu byla chyba."

Myslí si sportovní ředitel Renaultu Steve Nielsen.

Návrat Fernanda Alonsa do Renaultu v roce 2008 byl podle sportovního ředitele francouzského týmu Steva Nielsena chybou. Pokud by Alonso zůstal u McLarenu, stal by se podle jeho názoru silnějším člověkem.

Dvojnásobný světový šampion se připojil k týmu z Wokingu v roce 2007, společně s tehdejším nováčkem Lewisem Hamiltonem. Hamiltonovy výkony však byly nad očekávání a v týmu postupně sílilo napětí.

Vše vyvrcholilo špionážní aférou a odchodem Španěla z týmu na konci roku. Sportovní ředitel Renaultu Steve Nielsen si však myslí, že měl Alonso u McLarenu zůstat a pokračovat v boji s Hamiltonem.

"Fernando byl samozřejmě náš pilot číslo 1. Myslím, že se mu to líbilo. A když se připojil k McLarenu, jsem si jistý, že tam očekával totéž," řekl Nielsen serveru eurosport.fr.

"Jenže McLaren jedná se svými jezdci rovnocenně a Lewis, přestože byl ve formuli 1 prvním rokem, byl velmi rychlý. Fernando byl šokován, že mu byl odepřen status týmové jedničky, a překvapen Lewisovou rychlostí. Byla to pro něj nepříjemná situace.

Od té doby se jeho vztah s McLarenem zkazil a vše o tom již bylo zveřejněno (při špionážní aféře). Víme, co se stalo, a následně se vrátil do Renaultu.

Ve skutečnosti - a nevím, zda se mnou bude souhlasit, ale on ví, jak ho mám rád - si myslím, že jeho návrat byl zřejmě chybou.

Pokud bych v tu dobu byl jeho manažer, řekl bych mu: 'Poslyš, musíš udělat tohle - zůstaň a poraz toho chlapa.

Za prvé, protože máš v současnosti nejlepší vůz, a za druhé, protože tvá největší šance stát se příští sezónu šampionem je stále za volantem McLarenu.'

Myslím, že by z toho vyšel jako silnější člověk."