Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Webber v boji o mistrovský titul nepodceňuje Ferrari

Webber v boji o mistrovský titul nepodceňuje Ferrari

Samotnou sezónu si velmi užívá a věří ve své šance.

Podle Marka Webbera je příliš brzy na odepisování Ferrari v boji o mistrovský titul, přestože tým z Maranella vyhrál naposledy při úvodním závodě v Bahrajnu.

Vítězství ve zbylých velkých cenách si rozdělily Red Bull a McLaren a podle mnohých se o zisk mistrovského titulu rozhodne právě mezi těmito dvěma týmy.

Ve Valencii Ferrari představilo významné novinky na svých vozech, které však nepřinesly toužené výsledky. Podle Webbera je však příliš brzy na odepsání takto silného týmu.

"Ferrari nemůžete nikdy podceňovat," řekl Webber BBC. "Jsou velmi, velmi silným týmem a Fernando je velmi dobrý jezdec. Je třeba s nimi počítat.

Je to senzační bitva, užívám si ji. Mnoho jezdců může vyhrávat závody. Každý z nás již má dvě vítězství a bylo by pěkné být prvním, kdo dosáhne na tři či čtyři a bude na koni. Je to dobrý souboj."

Webber má za sebou dva obtížné závody v Kanadě a Valencii, přesto ohledně svých šancí na titul zůstává optimistický.

"Ano, stále velmi tlačíme, abychom získali každý jediný bod v každém závodě. Zažil jsem těžký víkend ve Valencii, ale formu máme dobrou. Pravda, v Kanadě jsme dokončili pátí, ale byl to velmi zajímavý závod pro všechny.

V Turecku to bylo další pódium, čili vůbec ne špatný víkend. Vše nasvědčuje tomu, že budeme mít další dobré víkendy a budeme dále bojovat."

O svém vztahu s týmovým kolegou Sebastianem Vettelem řekl: "Seb a já jsme měli loni velmi soutěživý vztah a ani letos se nic nezměnilo.

Oba máme šance a ženeme tým kupředu. Některé víkendy má se mnou problémy, jindy mám problém já s ním - a to je dobré pro tým.

Nejezdíme spolu na dovolenou, ale to se od nás ani nečeká. V sázce je toho poměrně dost a navzájem se tlačíme, abychom byli úspěšní.

Ale kdyby se topil v moři, zachráním ho - není to tak, že bych ho nesnášel. Je to soutěživá rivalita."