Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull podle Webbera udělal za Silverstone tlustou čáru

Red Bull podle Webbera udělal za Silverstone tlustou čáru

Australan zmírnil své nedávné tvrdé výroky na adresu týmu.

Mark Webber prohlásil, že společně s Red Bullem učinili za spory při nedělním závodě na Silverstone tlustou čáru a pročistili vzduch.

Australan zůstal po sobotním tréninku rozhořčen rozhodnutím týmu přesunout jediné dostupné přední přítlačné křídlo nové specifikace z jeho vozu na monopost jeho týmového kolegy Sebastiana Vettela.

Po závodě dokonce prohlásil, že by nikdy s týmem neprodloužil smlouvu pro rok 2010, kdyby věděl, jak s ním bude zacházeno.

Po ochladnutí emocí (a schůzce se šéfem týmu Christianem Hornerem) nyní svá slova Australan zmírnil. Všechny problémy prý byly prodiskutovány a žádné další pnutí v týmu nebude.

"Mé zklamání po sobotní kvalifikaci se přelilo do neděle, ale bylo to jednoduše z důvodu, že stejně jako ostatní piloti na roštu chci tu nejlepší možnou šanci na úspěch," napsal Webber na svých stránkách.

"Sebastian obdržel novější přední křídlo z důvodů, které mi nebyly do sobotního večera zcela vyjasněny. Samozřejmě dokážu pochopit, proč tým může v určitých chvílích upřednostnit pilota s více body v šampionátu, v případě, že jsou k dispozici zdroje pro plnou podporu pouze jednoho z nás.

Závodní víkend jsme již společně probrali v továrně a pročistili jsme vzduch. Pokud bychom podobně nepříjemnému dilematu čelili znovu, preference půjdou opět směrem k pilotovi s větším počtem bodů v šampionátu."

Webber rovněž připustil, že jeho výrok 'to nebylo špatné na pilota č.2' těsně po projetí cíle závodu v Silverstone nebyl zrovna nejšťastnější.

"Samozřejmě, že některé věci pronesené pod tíhou okamžiku, když se člověk ohlédne zpět, zřejmě neměly být proneseny," pokračoval Webber. "Formule 1 je nabitá a krutě soutěživá aréna, kde emoce a adrenalin čas od času vytrysknou, tak jako ve spoustě sportů, a můj komentář přes rádio po závodě byl ukázkou toho nejlepšího či nejhoršího australského sarkasmu, podle toho, jak si to přeberete.

Buďte však ujištěni, že pod přilbou jsem byl úplně rozklepaný z faktu, že jsem vyhrál jeden z nejprestižnějších závodů v kalendáři formule 1 a domácí závod Red Bullu. Je to tak trochu domácí závod i pro mě, bydlím pouhých 40 minut cestou odsud a Velká Británie a zvláště Buckinghamshire byly pro mě domovem posledních 15 let. Čili Silverstone a VC Velké Británie jsou pro mě velmi speciální."

Dodal, že vztahy mezi ním a šéfem týmu Hornerem či týmovým kolegou Vettelem jsou naprosto v pořádku.

"S Christianem Hornerem se známe už mnoho let," řekl. "Jsme přátelé a chováme k sobě navzájem silný respekt, který nadále trvá a rozšiřuje se i na další aktivity, jako je náš GP3 tým a zájem nacházet vychovávat mladé závodní talenty.

Respekt uvnitř týmu se týká i pilotů. Vím, že mám za kolegu velmi dobrého pilota, a nechtěl bych to jinak. Společně volně sdílíme informace na týmových mítincích a přispíváme k vývoji a zlepšování našeho vozu.

Seb a já nejsme nepřátelé, jsme jen dva piloti, kteří na sebe tvrdě tlačí a dělají maximum pro sebe i tým, je to jednoduché.

Velká cena Velké Británie byla skvělým výsledkem pro mě i pro tým. Nicméně čas utíká rychle a příliš dlouhé ohlížení do minulosti nás nepřipraví na Německo. Jdeme dál."