Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kubica má obavy, že Renault nebude v Německu stačit

Kubica má obavy, že Renault nebude v Německu stačit

"Většina našich soupeřů má F-duct i výfuk k difuzoru."

Robert Kubica vyjádřil své obavy o konkurenceschopnost vozů Renaultu při Velké ceně Německa, většina ostatních týmů totiž podle jeho slov udělala v poslední době velký krok vpřed.

Zatímco francouzský tým ještě nenasadil ani svůj F-duct systém, většina jeho soupeřů už má také nové řešení vývodů výfukových plynů, směřujících pod podlahu vozu a zvyšujících tak účinnost difuzoru. Proto si Kubica myslí, že konkurenti by mohli být na Hockenheimu velice silní.

"Jako obvykle se budu snažit o to nejlepší, abych dostal z vozu maximum," řekl Polák. "Většina týmů, se kterými nyní závodíme, už mají jak F-duct systém, tak výfuky vedené pod podlahu, takže bych řekl, že to bude docela náročný víkend a my musíme zajistit, aby naše rychlost byla lepší než v posledním závodě."

Kubica řekl, že Renault musí pro závod na Hockenheimringu udělat v nastavení vozu určitý kompromis mezi rychlostí a přítlakem.

"Všechny vozy, se kterými soupeříme, už mají F-duct systém a to nám situaci ztěžuje, protože možná budeme muset snížit přítlak, abychom byli konkurenceschopní na maximální rychlosti, což by nás zase mohlo omezovat v zatáčkách. V pátek budeme muset najít co nejlepší kompromis."

Kubicův týmový kolega Vitalij Petrov si pro víkend na Hockenheimringu dal za cíl vyrovnat se svou rychlostí svému parťákovi, přičemž klíčová bude podle něj už kvalifikace.

"Jako vždy je prvořadým cílem přiblížit se Robertově rychlosti," řekl Petrov. "Pak se musím kvalifikovat do první desítky a dokončit závod.

Myslím, že kvalifikace bude o víkendu mou prioritou číslo jedna, protože víme, jak důležitá je pro výsledek závodu."