Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Monako Ecclestonovy výroky nechce komentovat

Monako Ecclestonovy výroky nechce komentovat

"Realita je mnohem jednodušší, jednání stále probíhají."

Pořadatelé Velké ceny Monaka odmítají komentovat výroky Bernieho Ecclestonea o tom, že knížectví by mohlo přijít o svůj závod Formule 1.

Ecclestone se stále snaží přivést Formuli 1 do nových zemí, v letošní sezóně to bude Jižní Korea, v příštím roce Indie, následovat by prý mělo také Rusko. Jenže vzhledem k limitu dvaceti velkých cen na rok to znamená opustit některé jiné okruhy.

Mezi možnými kandidáty na vyškrtnutí z kalendáře se objevilo také Monako, které prý podle Ecclestonea neplatí dost, nehledě na to, že pro mnohé příznivce Formule 1 znamená závod v ulicích tohoto malého knížectví naprosto neodmyslitelnou součást kalendáře.

"Myslím, že je to možné bez Monaka," řekl Ecclestone. "Neplatí dost."

Organizátoři Velké ceny Monaka ale odmítají tyto výroky komentovat.

"Automobilový klub Monaka si nepřeje komentovat vyjádření pana Ecclestonea spojené s budoucností monacké velké ceny Formule 1," uvádí se v prohlášení monackého autoklubu.

"Domnívaje se, že tato informace je stvrzena panem Ecclestonem a médii, ve kterých byla uvedena, je třeba stále chápat kontext, ke kterému se tento názor váže.

Realita je mnohem prostší, jednání mezi Automobilovým klubem Monaka a společností Formula One Management stále probíhají.

Automobilový klub nezapomene včas oznámit podpis smlouvy."