Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Grosjean se na Hockenheimu sveze v GP2, nahradí d'Ambrosia

Grosjean se na Hockenheimu sveze v GP2, nahradí d'Ambrosia

Francouz má za úkol zjistit, proč se Belgičanovi letos nedaří.

Bývalý pilot Renaultu Romain Grosjean se vrací do prostředí velkých cen Formule 1. Francouz na Hockenheimu nastoupí v doprovodné sérii GP2 jako náhrada za Jeromeho d'Ambrosia z týmu DAMS, kterému se letos nedaří.

Grosjean má za úkol zjistit, proč se Belgičanovi vyjma vítězství ve sprintu v ulicích Monaka nedaří, když on sám i tým DAMS by měli papírově patřit ke špičce startovního pole.

Ve Švýcarsku rozený Francouz byl loni jedním z kandidátů na titul v GP2, než v polovině sezóny odešel k Renaultu do Formule 1 na místo vyhozeného Nelsinha Piqueta. Vzhledem k zákazu testování během sezóny ale nemohl ve zbytku roku udělat díru do světa a nezískal proto ani bod, takže byl pro letošní sezónu nahrazen Vitalijem Petrovem, svým loňským týmovým kolegou z GP2.

Grosjean letos závodí v seriálu Mistrovství světa GT1 ve voze Ford GT týmu Matech a dokonce vedl průběžné pořadí. Podobně si vede také v novém formulovém seriálu Auto GP, kam naskočil ve třetím podniku ve Spa-Francorchamps k týmu DAMS a už po třech závodech se dokázal dostat do čela, byť v dalším závodě hned po startu nešťastně havaroval a o své první místo přišel.

Nyní jej čeká návrat do GP2, kde se na Hockenheimu pokusí pozvednout barvy týmu DAMS na lepší příčky.

Grosjean ke svému návratu řekl: "Jsem rád, že jsem zase zpátky na roštu seriálu GP2. Je to velice nabitý šampionát, ve kterém jsem mířil za titulem, když jsem byl povolán do Formule 1. Jako vždy se nemůžu dočkat, až tu vyjedu na trať a pokusím se zajet co nejlepší výsledek a také pomoci týmu vyřešit výkonnostní problémy, se kterými se letos potýká. Myslím, že tohle je ta největší motivace pro všechny nás tři, Jeromeho, Ho-Pina (Tunga, druhého pilota DAMS - pozn. redakce) a mě, a já jsem si jistý, že dokážeme odvést dobrou práci."