Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa ujišťuje, že není týmovou dvojkou Ferrari

Massa ujišťuje, že není týmovou dvojkou Ferrari

Podle svých slov by v takovém případě skončil se závoděním.

Felipe Massa ujistil, že se po událostech Velké ceny Německa nestal týmovou dvojkou týmu Ferrari, a věří, že pokud se dostane do obdobné situace znovu, závod vyhraje.

Fernando Alonso vyhrál na Hockenheimringu první závod Ferrari od Velké ceny Bahrajnu, pomohlo mu k tomu však přenechání vedoucí pozice jeho týmovým kolegou Felipem Massou po rádiové komunikaci s týmem.

Sportovní komisaři udělili týmu z Maranella finanční pokutu za zjevnou týmovou režii a případ předali k projednávání Světové radě motorsportu.

Massa řekl, že si stojí za tím, co se na Hockenheimu stalo, nicméně ujišťuje, že v italském týmu nepřijal roli týmové dvojky.

"V době, kdy si řeknu, že jsem týmovou dvojkou, nebudu pokračovat se závoděním," řekl Massa.

"Vyhraju," odpověděl na dotaz, co by se stalo, kdyby čelil stejné situaci i tento víkend na Hungaroringu. Ferrari prý Massu ujistilo, že stále má možnost bojovat o svá vítězství.

"Samozřejmě jsem mluvil s každým v týmu," pokračoval. "Jak jsem řekl, nejsem tu ve skutečnosti proto, abych závodil, ale abych tu vyhrál. To je můj skutečný cíl. Dokud budu mít předpoklady k vítězství, musíme to dotáhnout do konce a bojovat o vítězství.

Jsem profesionál, pracuji pro tým a každý musí můj postoj chápat."

Massa zdůraznil, že v Německu jednal v nejlepším zájmu týmu a poukázal na události let minulých, kdy pomohl v mistrovském boji Kimimu Räikkönenovi v roce 2007 a Fin mu laskavost oplatil v boji o titul o rok později.

"Pracuji pro tým a víme, jak důležité je pracovat pro tým," řekl. "Jistě si pamatujete, co se stalo v roce 2007 a 2008, takže to nemusím nějak vysvětlovat. Pokud má tým skutečně šanci vyhrát šampionát, chci to nejlepší pro tým."

Odmítl, že by události z Hockenheimu poškodily jeho vztah s týmem Ferrari. "Ještě více mě to posilnilo," zakončil Massa.