Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull bude silný na všech tratích, myslí si Webber

Red Bull bude silný na všech tratích, myslí si Webber

Mírné obavy má však rakouský tým například z Monzy.

Lídr průběžného pořadí šampionátu Mark Webber věří, že jeho tým bude silný ve všech zbývajících závodech sezóny, nicméně Red Bull se podle něj musí soustředit na konzistentní výkony na tratích, které jejich vozu nebudou zcela vyhovovat. Vyjádřil také přání vyhrát některé významné závody zbývající části sezóny.

"Ukázali jsme letos, že vůz je výkonný na všech tratích, čili věříme, že nebudou okruhy, na kterých bychom byli slabí," řekl Webber.

"Určitě na Singapuru bychom měli být dobří, Suzuka, Brazílie a Abu Zabí. Trochu máme obavy z dlouhých rovinek na některých dalších tratích a možná z Monzy.

Vůz je však velmi, velmi silný na většině tratí, čili jsme připraveni bojovat proti komukoli na jakémkoli místě a těším se na všechny zbývající závody.

Bylo by pěkné vyhrát Spa, Suzuku a ještě pár dalších a k tomu snad ještě přijde něco mimořádného. Musíme se soustředit na konzistentní výkony na tratích, které nám nebo mě nebudou úplně sedět.

Sem tam jsme trochu zaškytali, je třeba bezchybný víkend, abychom mohli na této úrovni vyhrávat. Se Sebastianem na sebe samozřejmě dost tlačíme a chceme se navzájem porazit. Je třeba, aby vše pracovalo správně.

Některé z mých cílů mám již z letošního roku v kapse, což je senzační, ale je před námi ještě pár skvělých závodů, některé skutečně významné, které by bylo skvělé vyhrát.

Ale za každý závod se uděluje 25 bodů a my potřebujeme dobře zajíždět všude. Pokud by se nám to dařilo, člověk nikdy neví, co bude na konci roku."