Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nasadí stáj Sauber třetí monopost?

Nasadí stáj Sauber třetí monopost?

V tom případě by do něj mohl usednout Luca Badoer.

Podle Petera Saubera by mohl testovací jezdec Ferrari, Luca Badoer, letos během některých pátečních tréninků pilotovat třetí vůz švýcarské stáje.
 
Všechny týmy s vyjímkou Ferrari, Williamsu, McLarenu a Renaultu mohou v pátek nasadit třetí vůz. Sauber na tuto možnost zatím nereflektoval, byť mu to pravidla umožňují. Důvodem byly zejména finance. Podle Petera Saubera nedisponuje tým dostatečným zázemím, aby mohl třetí vůz připravit a nasadit. Nyní se však možná našla cesta, jak toho přeci jen dosáhnout.
 
Peter Sauber na dnešní tiskové konferenci v dějišti GP Austrálie uvedl: "Je to možné. Pokud bychom využívali služeb třetího jezdce, měl by to být někdo, kdo má jezdecké zkušenosti a znalost okruhu. Například Badoer."
 
Zdá se, že v případě Badoera již nejsou peníze neřešitelným problémem.
 
Věc se má tak, že Ferrari nemůže v pátek třetí vůz nasadit. Je evidentní, že každý další vůz znamená množství cenný dat, které mohou výrazně napomoci při nastavení vozu. Pokud by však Ferrari nabídlo Badoera Sauberu, mohlo by z toho nepřímo profitovat. Luca Badoer má značné zkušenosti s loňským modelem Ferrari F2003 GA. Letošní Sauber je tomuto vozu přinejmenším velmi podobný. Není třeba připomínat, že Ferrari i Sauber používají stejné pneumatiky Bridgestone.
 
Pokud by se tak nakonec skutečně stalo a Badoer usedl do kokpitu Sauberu, můžeme se dočkat kritiky ze strany některých týmů, kterým se spolupráce Ferrari – Sauber již dnes příliš nelíbí.