Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Šance na titul jsou zhruba padesátiprocentní, tvrdí Alonso

Šance na titul jsou zhruba padesátiprocentní, tvrdí Alonso

"Stačily nám pouze dva normální závody a jsme zpátky ve hře."

Fernando Alonso říká, že jeho šance na zisk letošního titulu Mistra světa Formule 1 je zhruba padesátiprocentní a je přesvědčen, že do konce sezóny ještě svou ztrátu na první pozici stáhne.

"Stačily nám pouze dva normální závody a jsme zpátky plně ve hře o titul," řekl Španěl, který tráví letní pauzu v italské Madonně di Campiglio.

"Je pravda, že v průběžném pořadí jsme stále pozadu a vždycky je lepší být vpředu, já jsem ale přesvědčen o tom, že v závěrečném sprintu, čímž myslím poslední dva nebo tři závody, budeme špičce blíž, než jsme teď.

Důležité je zůstat v klidu a soustředit se na to, abychom svou práci odváděli dobře. Je těžké říct, kdo je mým nejsilnějším soupeřem, všichni jsme na tom skoro stejně.

Možná, že Hamilton, Button a já, kteří už jsme titul získali, se s tím v závěru popereme s větším klidem, už jsme něco podobného zažili. Procentuální šance? Řekl bych 50 procent, což je normální poměr..."

Pilot Ferrari si v posledních dvou závodech hodně polepšil a nyní už na čelo tabulky ztrácí jen 20 bodů. Vyhrál totiž závod na Hockenheimringu a na Hungaroringu skončil druhý.

Alonso řekl, že on a jeho tým jsou v poslední době jistější, jejich vůz se totiž zlepšuje a je velice konkurenceschopný.

"Po několika smolných závodech, které nám z různých důvodů nevyšly, jsme nyní na správné cestě," řekl. "Vůz je výrazně vylepšený, což mi dodává velkou spoustu optimismu a týmu to přidává na sebedůvěře.

Ve Spa budeme mít pár nových věcí a doufáme, že nám pomohou zlepšit se ještě více. Ostatní udělají to samé, což znamená, že musíme být lepší než oni a rychlejší, co se vývoje týče."

Ferrari v září čeká slyšení před Světovou radou motorsportu za znevažování jména Formule 1 svým jednáním při Velké ceně Německa, Alonso ale věří, že tým z této kauzy vyjde dobře.

"Musíme rozhodnutí očekávat se sebejistotou, doufat v pozitivní výsledek. My jezdci a inženýři máme za úkol zůstat zaměřeni na auto a na svou práci, pokusit se vybojovat výsledky na trati."