Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Sauber nemá o rozpočet na příští sezónu obavy

Sauber nemá o rozpočet na příští sezónu obavy

Jako sponzor je s jeho týmem spojován mexický gigant Telmex.

Peter Sauber nemá obavy o to, že by se jeho tým v následující sezóně potýkal s finančními problémy a věří, že i letos se mu s omezeným rozpočtem podaří udělat další krok vpřed.

Švýcarský tým byl ještě do loňského roku ve vlastnictví BMW, jenže to na konci sezóny z Formule 1 odešlo a Sauber svůj tým převzal zpátky. Jenže jeho vozy letos startují téměř bez reklam, což je indikací skutečnosti, že týmu chybí velký sponzor, který by obohacoval jeho rozpočet.

Sauber nicméně zůstává optimistou a věří, že jeho tým bude mít v příštím roce více finančních partnerů. V této souvislosti se mluví o mexické společnosti Telmex miliardáře Carlose Slima.

"Věřím, že budeme na konkurenceschopné úrovni," řekl Sauber. "Máme dobrou šanci získat nové partnery a velice tvrdě na tom pracujeme.

Jsme si jistí, že v příštím roce budeme mít na vozech více barev. Nevím, jaká bude základní, to záleží na sponzorovi."

Sauber, jehož jezdci v dosavadním průběhu letošní sezóny zatím nasbírali 23 bodů, také věří, že větší rozpočet pomůže jeho týmu vylepšit také výkony na trati, přestože jeho aktuální finanční situace je horší než u řady soupeřů.

"Dostaneme se blíž ostatním týmům," řekl. "Už nyní jsme blízko Williamsu, někdy jsme za ním, někdy před, a stejné je to s Mercedesem.

To jasně ukazuje, že i s omezeným rozpočtem je možné posouvat se vpřed. Časy na kolo jsou na velice dobré úrovni."