Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Barrichello věří, že i v příštím roce zůstane u Williamsu

Barrichello věří, že i v příštím roce zůstane u Williamsu

Nadcházející Velká cena Belgie bude přitom jeho 300. závodem ve F1.

Rubens Barrichello věří, že i v příštím roce zůstane u týmu Williams a absolvuje tak svou již devatenáctou sezónu ve Formuli 1.

Je tomu už nějaký pátek, co Brazilec debutoval, stalo se tak v roce 1993 v barvách stáje Jordan. Od té doby Barrichello nasbíral celkem jedenáct vítězství a prožil léta velké slávy u týmu Ferrari.

Už nyní je Barrichello nejzkušenějším pilotem celé historie Formule 1, nadcházející Velká cena Belgie bude přitom jeho velkým jublieem, stane se totiž prvním jezdcem, který se dostane na magickou hranici 300 startů.

Ale ani fakt, že bude mít za sebou už osmnáct let v tomto sportu, Brazilci neubírá na motivaci a chuti pokračovat i v další sezóně.

"Pracujeme spolu na voze pro rok 2011," řekl Barrichello brazilským médiím, "takže bych řekl, že obnovení (smlouvy) je přirozeným procesem.

Tým využívá mých služeb tím nejlepším možným způsobem. S Williamsem můžeme už teď se stoprocentní jistotou o voze mluvit. Od té chvíle, co jsme si tuto cestu vybrali, zejména v aerodynamickém tunelu, se všechno zlepšuje.

Je těžké říct, kdy Williams znovu vyhraje, ale trend v letošní sezóně je opravdu jasný. Největší poctou je to, že mé informace nepomohly jenom mně, ale také mému týmovému kolegovi. Jsme na správné cestě."

Také Barrichellův šéf Frank Williams věří, že spojení jeho týmu a brazilského pilota bude pokračovat i v příští sezóně. Tím pádem je velice pravděpodobné, že si stáj z Grove zachová stejnou jezdeckou sestavu, neboť Nico Hülkenberg má s týmem dlouhodobý kontrakt.

"Prodloužení by mělo být pro Rubense spíše jen formalitou, tak jako jeho každodenní snídaně, ukázal, jak důležité jsou v tomto byznysu zkušenosti," řekl Williams.