Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jezdci Red Bullu se do Spa těší

Jezdci Red Bullu se do Spa těší

Přiznávají ale, že na dlouhých rovinkách by mohli ztrácet.

Jezdci Red Bullu Mark Webber a Sebastian Vettel se těší na nadcházející Velkou cenu Belgie, ačkoliv přiznávají, že dlouhé rovinky na okruhu Spa-Francorchamps by mohly vyhovovat spíše vozům jejich hlavních soupeřů.

Ačkoliv je letos monopost RB6 častokrát nejrychlejším vozem v poli, tým přiznává, že na dlouhých rovinkách na svou konkurenci, zejména na McLaren s motory Mercedes, ztrácí.

A přestože vysokorychlostní zatáčky okruhu v pohoří Arden by měly být pro vůz Red Bullu perfektní, o rychlém prvním a třetím sektoru už se to říct nedá.

Nicméně, Webber s Vettelem i přesto věří, že ve Velké ceně Belgie budou schopni zajet dobrý výsledek a pomoci si tak v bitvě o letošní mistrovský titul.

"Nemyslím si, že by byl v poli jezdec, který by se do Spa netěšil," řekl Webber, který se při minulé velké ceně v Maďarsku posunul díky svému vítězství do čela průběžné klasifikace.

"Je úžasné na tomto okruhu jezdit. Čekám, že si tam povedeme dobře, zda to bude tak dobré, jako v Budapešti, to je otázkou pro všechny, ale já vím, že náš tým je připravený."

Vettel dodal: "Miluji Spa, jsou tu jedny z nejlepších zatáčkovitých pasáží ve Formuli 1. Jsou dlouhé, rychlé, plynulé a našemu vozu sedí. V loňském závodě jsme tu byli velice rychlí, ale trochu jsme ztratili v kvalifikaci.

Naší slabinou budou dlouhé rovinky a také vzhledem ke stoupáním víme, že to nebudeme mít jednoduché, ale já jsem pro závod optimistou."

Očekává se, že ve Spa bude pokračovat kauza ohebných předních křídel, kde je Red Bull jedním z hlavních podezřelých. FIA totiž do Belgie veze nový test, který by měl být mnohem průkaznější, než ten minulý. Red Bull si je ale jistý, že jeho vozy bez problému projdou přejímkou.

Zajímavé bude také sledovat, jak si týmy, bojující o titul, povedou vzhledem k novinkám, které se do Belgie chystají přivézt. McLaren sice nenasadí nijak zásadně upravený vůz, má ale v plánu vyzkoušet vylepšenou verzi svého foukaného difuzoru. Druhý rival Red Bullu, tým Ferrari, pak bude od pátku testovat novou podlahu.